2015. június 18., csütörtök

Hétfőtől kezdődik a Nyugati pályaudvar felújítása


4 megjegyzés:

  1. Az intercity vonatok Kőbánya kispestíg közlekednek , a lajosmizsei vonalon pót buszok közlekednek A Zónázó vonatok a Zúglóig fognak közlekedni

    VálaszTörlés
  2. A Szobról érkező vonatok is Zuglóig közlekednek majd

    VálaszTörlés
  3. Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt hétfőtől július 5-éig két hétre bezár a naponta 60-70 ezer utast fogadó fővárosi Nyugati pályaudvar, a majdnem 290 millió forintba kerülő felújítások jelentősen javítják majd a pályaudvar színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését - jelentették be a MÁV képviselői szerdán.

    VálaszTörlés
  4. A pályát érintő munkák összesen 136 millió forintba, a biztosítóberendezésekkel kapcsolatos munkák 102 millió forintba, az erősáramú berendezések költsége 34,3 millió forint, a távközlő berendezéseket és az ingatlanokat érintő költségek pedig 16,5 millió forintot tesznek ki. A több mint száz szakember közreműködésével zajló karbantartás így összesen mintegy 290 millió forintba kerül - mondta.

    Bojtor Tibor, a MÁV Zrt., ingatlan fenntartás és fejlesztés vezetője arról számolt be, hogy a legfontosabb ingatlanüzemeltetést érintő feladat a vágánycsarnok végfali üvegfelületének takarítása, az üvegpótlások elvégzése, kijavítják az ereszcsatornákat, a pénztárcsarnok üvegeit és a csatornarendszert, ahogy a botlásveszélyes burkolatokat is, az egész épület körüli homlokzatot graffiti-mentesítik.

    Kormányos László, a MÁV marketing és fejlesztési vezetője arról számolt be, hogy az utasforgalmat érintő változások tervezésébe Budapesti Közlekedési Központot (BKK) is bevonták, az érintett vasútvonalak száma jelentős. A Nyugati pályaudvarig szóló menetjegyek, bérletek felhasználhatóak a kijelölt BKK járatokon és viszonylatokon. A közlekedési változásokról, a vasúti menetrendről a www.mavcsoport.hu oldalon és a Vonatinfó alkalmazáson, vagy a Mávdirekt 06 40 494949-es telefonszámán tájékozódhatnak.

    A kiosztott közlemény szerint a vasúttársaság az üzlethelyiségek bérlőinek kéthetes díjkedvezményt ad. A MÁV 13 bérlővel kötött egyedi megállapodást, ezzel összesen több mint 2 millió forintnyi bevételről mondott le.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video