2014. július 9., szerda

SÍRT AZ ELEFÁNT, AMIKOR 50 ÉV UTÁN KISZABADULT

Egy brit állatvédő csapatnak köszönhetően ötven év után megismerheti a szabadságot egy indiai elefánt. Raju hosszú ideig gyakorlatilag a poklok poklát élte át gazdái mellett. Csak leláncolva mozoghatott, és enni sem kapott rendszeresen.
Főleg a turisták dobáltak neki ezt-azt, így gyümölcsök és növények híján papírral és műanyaggal is kénytelen volt táplálkozni. Pooja Binepal a Daily Mailnek beszélt a megindító akció részleteiről, és ide kattintva az elefántról készült fotókat is megnézheti.
– Egy egész csapattal mentünk Raju kiszabadítására, és mindannyian elsírtuk magunkat, amikor leszedtük róla a láncokat, sőt még az elefánt szemében is könnyeket lehetett látni. Ugyanis már kutatók is igazolták, hogy ezek az állatok igen fejlett érzelmi intelligenciával rendelkeznek. Raju mától már végre úgy élhet, ahogy mindig is élnie kellett volna: szabadon – mesélte az állatvédők szóvivője a lapnak.
Raju tulajdonosának egyébként semmilyen hivatalos papírja nem volt arról, hogy az elefánt az övé, így a mentőakció teljesen legális keretek között zajlott. A Wildlife SOS tagjai azt is kinyomozták, hogy a sebekkel teli, alultáplált ormányos egész életében gazdáról gazdára vándorolt, ám minden tulajdonosa kínozta és verte.
Bár mostani gazdája is próbálta megakadályozni, hogy elvegyék tőle, a lelkes állatvédők végül egy furgon platóján szállították át Rajut új otthonába, egy Mathura városában található elefántközpontba. Itt egy alapítvány már négymillió forintot különített el számára, amiből segíthetnek neki, hogy új, egészséges és boldog életet kezdjen.













2 megjegyzés:

  1. Pokoli körülmények között tartottak, éheztettek és rendszeresen vertek egy elefántot Indiában. Rajut a múlt héten fél évszázad után mentette meg egy brit állatvédő szervezet.

    VálaszTörlés
  2. These incredible pictures show the moment an elephant who was held in chains and beaten and abused for fifty years cried as he was released to freedom.
    Raju the elephant was left bleeding from spiked shackles and living on hand-outs from passing tourists after he was captured and tied up by his ‘owner’.
    But, after 50 years of torture, the animal cried tears of relief after he was rescued by a wildlife charity in a daring midnight operation – fittingly on American Independence Day.


    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video