2013. november 27., szerda

Farkasordító hideg közeleg

Szikrázó napsütés és havas eső is várható a héten a Kisalföldön.

Szerdán szárazabb, többfelé napos időre van kilátás, de a déli határvidékhez közel eső területeken még hószállingózás, gyenge havazás kialakulhat. Élénk, nyugaton olykor erős lesz az északias szél. Kora délután 0-5°C várható.
Csütörtökön északnyugat felől egy melegfront hatására azonban erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól kisebb mennyiségű, vegyes halmazállapotú csapadék is kialakulhat. Hideg, fagyos lesz a hajnal, napközben 0-5°C-ra számíthatunk. A leghidegebb a hajnali órákban ezen a napon várható, mínusz 7 fokig süllyedhet a hőmérő higanyszála Győr-Moson-Sopron megyében.


Pénteken megélénkülő északnyugati széllel ismét szárazabb levegő érkezik fölénk, így változóan felhős-napos időben bízhatunk, csapadék nem valószínű. Hajnalban valamivel enyhébb lesz a levegő, délután 1-6°C várható. A hétvégén is folytatódik a télies jellegű idő, a napos időszakok mellett főként szombaton alakulhat ki helyenként kisebb havas eső, hózápor. Hajnalonként továbbra is fagyni fog, délutánonként 2-5°C közé emelkedik a hőmérséklet – írja előrejelzésében az Időkép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video