2013. november 29., péntek

Az utóbbi 200 év leghidegebb nyara következik?

Ha az időjárásjelentésre specializálódott francia tévécsatorna jóslatai beigazolódnak, akkor már a nyár beállta előtt búcsút inthetünk a fürdőzéssel, napozással teli nyári hónapoknak - írja a parameter.sk. 
A szakemberek azt állítják, 70 százalék esély van arra, hogy az utóbbi 200 év leghidegebb nyara lesz az idei. A hideg és nyirkos időjárás a francia előrejelzések szerint érini a Kárpát-medencét, Csehországot, Ausztriát, Németországot, Franciaországot, Spanyolországot és Portugáliát is.
Az 1816-os évet a "nyár nélküli esztendőként" emlegetik a meteorológusok. Abban az évben a Föld egész északi féltekét érintette a "rendellenes" időjárás, a termés minimális volt, és hirtelen gondok akadtak az élelmiszer-ellátással is.
Az idei tél folyamán folyamatosan hidegfrontok gyötörtek minket, és nagyon kevesett sütött a nap. A francia meteorológusok szerint júniusban és júliusban szeszélyes időjárással kell számolnunk, és csak pár nap fog minket emlékeztetni arra, hogy tulajdonképpen nyár van. Ezt követően augusztusban számos vihar várható.
tn.cz portál szerint viszont ősszel kellemes idő lesz, szeptemberben és októberben alig kell számolnunk csapadékkal, és a nap is többet fog sütni.
parameter.sk - alfahir.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video