2013. október 28., hétfő

Vonatok és repülők állnak le a brit óriásviharban

Az utóbbi évek legnagyobb viharának beharangozott időjárási eseményvasárnap éjjel elérte Nagy-Britanniát. A vihar komoly esőzésekkel, 140 kilométer per órás szél érkezett meg Angliába és Walesbe.
Eddig egy 14 éves fiú tűnt el, aki a hullámok között játszott. A hatóságok még mindig keresik.
A St. Jude nevű vihar az Atlanti-óceán felől érkezik, először Nagy-Britannia délnyugati részeit érte el, onnan halad északkelet felé.
A készülődés nagyobb fennakadásokkal jár a közlekedésben. Számos déli vasútjáratot felfüggesztettek, több társaság azt javasolta, senki se utazzon hétfőn. Több tucat repülőjáratot állítottak le, a Gatwick és a Heathrow is csökkentette a forgalmát. Az ugyanakkor nehezen elképzelhető, hogy épp hétfő reggel ne akarnának közlekedni az emberek – ebből a szempontból épp a legrosszabbkor csap le a vihar.
David Cameron miniszterelnök vasárnap igyekezett mindenkit megnyugtatni, és közölte, hogy minden érintett intézménnyel folyamatosan egyeztet a szükséges lépésekről. Ugyanakkor a Downing Street szerint a vihat az egész országot érintheti.
Az ilyen erős szél már hurrikán erejűnek minősül. Sokan az 1987-es nagy viharhoz hasonlítják a mostani. Akkor tizennyolcan haltak meg.
Közben azért az internet máris tele van a fanyalgással arról, hogy ez az egész csak hisztéria, és nem lett itt semmi egy kis esőn kívül. Reméljük, ez így marad a vihar végéig.
Egy korábbi előrejelzés:
Aki Nagy-Britanniában van, és esetleg mesélne valamit a vihar legújabb fejleményeiről, ne fogja vissza magát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video