2013. szeptember 6., péntek

Szíriával kezd az amerikai szenátus

Hivatalosan is beterjesztették a szíriai katonai beavatkozást engedélyező határozatot az amerikai szenátusban. Hétfőn ezzel a témával kezdik az őszi ülésszakot.

Harry Reid, a demokrata szenátorok vezetője egy rövid ülés során nyújtotta be a dokumentumot. A képviselők öthetes szünet után hétfőn térnek vissza, és rögtön a katonai beavatkozás megvitatásával indítják az őszi ülésszakot. A határozatról előreláthatólag szerdán szavaznak. A felsőház mélyen megosztott a damaszkuszi kormány állítólagos vegyifegyver-támadását büntető csapásmérés kérdésében, bár annak külügyi bizottsága a héten 10:7 arányban jóváhagyta a beavatkozást.
A külügyi bizottság kompromisszumos határozatban 60 napra korlátozva engedélyezné az Egyesült Államoknak a katonai akciót, amely bizonyos feltételekkel és csak egyszer 30 nappal meghosszabbítható. A testület egyúttal kizárta szárazföldi erők "hadműveletekben történő" bevetését Szíriában. Barack Obama amerikai elnök kedden beszédet intéz a nemzethez a szíriai beavatkozás kérdésében.

1 megjegyzés:

  1. nem vagyok nagy politikus egy biztos a Pápa is kéri, hogy probálják nem háborúval elintézni , hát igen valóban itt most nagy a baj az egyik vónza magával a másikat itt lehet a III, világháború !!!!!!!!!!!!!! persze reménykedem nem következik be igy is eléggé véres és szörnyü, nagyon sajnálom aki ott és és ott van most !

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video