2013. szeptember 6., péntek

Román-magyar: csak egy meccs, nem háború

A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a maximális, 5000 belépőt igényelte a meccsre, s azokat augusztus 15-ig értékesíthette. Ezt a határidőt kétszer is kitolta, így végül 2800 jegy talált gazdára, azaz ennyi magyar szurkoló lehet jelen pénteken a Románia elleni találkozón, ugyanis a helyszínen már nem lehet jegyet venni a vendégszektorba.
A Román Labdarúgó Szövetség kedden jelezte, nem adja el a román szurkolóknak a fennmaradt helyeket, hogy megelőzze az esetleges konfliktusokat. A vendéglátók telt házra, azaz 50 ezer nézőre számítanak.

A 2800 magyar drukker közel fele különvonattal utazik a román fővárosba. Az utazást a magát a magyar labdarúgó-válogatott hivatalos szurkolói csoportjának nevező Carpathian Brigade szervezte.
Nagy a teher
Fotó: MTI
Az MLSZ elnöksége keddi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a "forró hangulatú mérkőzés legfeszültebb pillanataiban" sem szabad arról megfeledkezni, hogy a Románia–Magyarország selejtezőmérkőzés elsősorban egy sportesemény, semmiképp sem háború.

"Bukarestben a magyar válogatott mindent el fog követni azért, hogy sikerrel járjon a román Nemzeti Stadionban. Ehhez nagyon kell szurkolóink szívből jövő és szenvedélyes szurkolása, de még a tévénézők otthoni drukkolása is. Enélkül nehezebben sikerülhet a romániai győzelem, nehezebben érhetőek el céljaink. Ugyanakkor a válogatottal együtt arra kérjük a Szurkolókat, a sportszerűség is legyen a magyar tábor jellemzője, ebben is múljuk fölül minden mérkőzésen ellenfelünket!" - olvasható a testület állásfoglalásában, amely külön kiemeli, "minden olyan megnyilvánulás – akár politikai tartalmú, gyűlöletkeltő, esetleg rasszista –, amely megszegné az UEFA és a FIFA zéró toleranciát hirdető szabályait, súlyosan sérthetik a magyar válogatott érdekeit, veszélyeztethetik céljait".

A Románia-Magyarország találkozó közép-európai idő szerint pénteken 20.00-kor kezdődik. A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely szempontjából, Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban, viszont csapatunk 1958-ban nyert utoljára Bukarestben, így rendkívül nehéz dolgunk lesz.
A párharc első mérkőzésén, a Puskás Ferenc Stadionban úgy játszottunk ellenük 2-2-es döntetlent, hogy Chipciu a 92. percben vette be Király kapuját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video