2013. szeptember 6., péntek

Igazi futballünnep lesz az idei Focifesztivál

A futball igazi ünnepet tart szeptember 8-án: ekkor lesz idén a Focifesztivál, amely tulajdonképpen már hagyományosnak mondható, hiszen harmadik alkalommal elégíti ki a sportág rajnóongóinak az igényeit. Egész nap, reggeltől estig a foci lesz a főszereplő a Vasas Fáy utcai sporttelepének a műfüves pályáin, mégpedig a foci minden közeli és távoli rokona felbukkan majd.
 

Szabó László, az esemény főszervezője a mai sajtótájékoztatón hosszasan, ám így is csak kivonatosan sorolta az eséményeket. Étvágygerjesztőként említette, hogy egész nap kispályás bajnokságok zajlanak, ezúttal is megküzdenek egymással a szakmák válogatottjai - például ügyvédek, ügyészek, orvosok, dj-k - a László Atya Kupáért, lesz női nagypályás mérkőzés, a főmeccs pedig a régi SZÚR-t idézi majd, hiszen a színészek és az újságírók legjobbjai csapnak össze.

És akkor a foci rokonairól! A futsal válogatott szövetségi kapitánya bemutató edzéseket tart, bevonják a nézőket a játékba a gombofizók is, de lehet lábteniszezni, és természetesen jelen lesznek a freestyle legjobbjai is, mint ahogyan a footgolfosok is igyekeznek híveket szerezni maguknak. Újdonság a buborék foci, aki elmegy a Fáy utcába szeptember 8-án, megtudhatja, mi fán is terem az...

Rendeznek tizenegyesrúgó versenyt is, ám a nap egyik legnagyobb attrakciója az I. Nemzeti Sport Szabadrúgáslövő verseny lesz. A részvevők három távolságból próbálkozhatnak öt lövéssel, a legtöbb pontot szerzők jutnak tovább a következő körbe, a döntő a férfi és a női kategóriában is a SZÚR-mérkőzés szünetében lesz. Csak igazolt labdarúgók nevezhetne - amatőrök és profik egyaránt -, akiknek be kell mutatniuk az érvényes orvosi engedélyüket. A nevezés már zajlik a Focifesztivál honlapján, így tudni lehet, hogy a versenyen részt vesznek élvonalbeli játékosok is, mint például a két kecskeméti labdarúgó, Gyagya Attila és Pekár László. A helyszínen is elfogadnak nevezéseket a verseny kezdetéig, de aki biztosra akar menni, az korábban megteszi. A tét nagy, hiszen a győztes a férfiaknál 500 ezer, a nőknél pedig 100 ezer forintot vihet haza.

A Focifesztivál szeptember 8-án 9 órakor kezdődik, ekkor nyitják ki a kapukat - a parkolás megoldott a közelben -, és mintegy 19 óráig tart, ekkor fejeződik be a színészek és az újságírók mérkőzése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video