2013. április 15., hétfő

SzombatEstiLáz

Vastag Csaba és Mármarosi Tünde győzött!

Címkék: Szombat esti láz

Vastag Csaba és Mármarosi Tünde megnyerte a Szombat esti láz című műsort. A páros a nagydöntőben Varag Izabellát és Cseh-Szakál Tibort, valamint Szilveszter gazdát és Molnár Andreát előzte meg.
(fotó: rtl2.hu)
Az RTL II-es csatornán - az utolsó fordulóban - parkettre léptek az eddig kiesett párosok, és több rendhagyó produkciót is láthattak a nézők. A nagydöntőt is végigkommentáltuk élőben, amelyet lejjebb olvashat, valamint az egyes produkciókat is megnézheti.
Akiknek a véleményére kíváncsiak voltunk:
Vörös Péter, a Bolero Táncsport Egyesület alapítója, vezetője. Versenytánc tréner, koreográfus, pontozóbíró és fitnesz edző. Vác Önkormányzata által háromszor kitüntetett edző.
Galla Péter a "kedves nézőt" testesíti meg. Különösebben nem ért a tánchoz, viszont szereti. Az elmúlt években többször is a helyszínen szurkolta végig a Latintáncok magyar Bajnokságait. Sőt! Egyszer Budapest Openen is volt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fura meghasonlás-szerű élmény volt végignézni ezt az estét. Ki legyek ma? Pontozóbíró, vagy csak szimplán néző – a kettőt gyanítom, már nem tudom különválasztani. Olyan táncosokról írni, akikkel tanárként, pontozóként van kapcsolatom, s mellettük olyanokat értékelni, akik nap mint nap beköszönnek a mindennapjainkba – izgalmas, inspiráló játék. És persze komoly játék, mert mások munkájának megítéléshez sok empátia és felelősségérzet kell a szakmai tudáson túl.

Összességében szerettem ezt a műsort, és sok olyan pillanattal ajándékozott meg, amin kifejezetten jól tudtam szórakozni és ki tudtam kapcsolni. Üdítő volt több sztárt is látni, főleg Tóth Gabi és Varga Izabella hagyott bennem mélyebb nyomokat.

A műsornak – ha még lesz folytatása – biztosan meg kell újulnia. Főleg a szakmaiság terén. Aki az amerikai verziót látta, ott ahol a 16. széria megy, kőkemény szakmai háttér feszül a produkció mögött.

Tiszta szívből gratulálok minden szereplőnek, a döntősöknek és persze a győztes párosnak! köszönöm a meghívást, köszönöm, ha elolvasták a véleményünket, és szép estét mindenkinek! Árpi és Galla Péter - Nektek is !
Az oké, hogy Csabáék lettek az elsők, de hányadik lett Szilveszter gazda és Molnár Andi? Úgy gondolom, hogy a piszkálódásaim ellenére megérdemelt a sikerük. Tehát Csaba begyűjtött egy X-Faktort és egy Szombat esti lázat. Várom, hogy mikor nyer Való Világot. További kellemes tévézést kívánok mindenkinek.
22:37
VASTAG CSABA ÉS MÁRMAROSI TÜNDE GYŐZÖTT!!!!
22:33
Megint tippelek. Annyira össze vagyok zavarodva, hogy már nem tudom, hogy ki hányadik helyen végez, így maradok annál, amit az elején mondtam: 1. Vastag Csaba, 2. Varga Izabella, 3. Gazda Szilveszter.
Második téma - Vastag Csaba Szilveszter Izabella - de a közönség fejével...Az én tippem: Izabella Szilveszter és Vastag Csaba
Végre igazi tánc a bdsrstnt!!!444négynégynégy
Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Brutális parti a Budapest tévén
22:19
Nem tudtam leültetni a pontozóbírót, állva néztem végig ezt a táncot. Nem titok rögtön sorrendet állítottam fel, de azt, hogy mi lett a sorrend ezt most megtartanám magamnak. Jó ötlet volt a táncosokat összeállítani. Összeillő párok születtek. Némi pikantériája volt Andris és Iringó párosításának. Egyrészt közös pályafutásuk miatt, másrészt érdekes volt belegondolni, hogy Iringó pályafutását korábban több éven keresztül irányítottam, most pedig Andris szavazott nekem bizalmat. Azt elárulhatom, hogy ők voltak számomra a legjobbak, és nemcsak a személyes érintettség miatt.
22:13
Parketten a profik - swing
22:05
Az este legjobb pasoja volt ez - persze szerinttem - táncilag és előadásban is. A koreográfia telitalálat, Gabi megoldása elhivatott és mint mindig 200 fokon égtek benne.
Gabinak nem áll jól a tüzes arc, Robinak igen. Viszont döntős produkció volt, az állva tapsolás jogosnak tűnik.
22:04
Tóth Gabi és Markó Robi pasóját láthatta a közönség
22:01
A szóvivő úr, ha egy kicsit kockásítana, jó lenne neki ez a ruha. A mosolygós hölgyikének szépek a fogai (is). Jó páros, kár, hogy már nincsenek játékban.
Az ország szóvivője, nemcsak a munkájában elhivatott és szimpatikus. Kitty ruhája gyönyörű volt. A produkcióból számomra ennyi volt megfogható
21:59
A kiesett táncosok közül Győrfi Pál és Práger Kitty rumbázott
21:42
A zene is tetszett, a tánc is, a ruha is Varga Izáéknál. A zsűrinek is igaza van, a produkció elején pedig azon gondolkodtam, hogy kik ülnek a két lépcső között az asztaloknál. Családtagok és barátok, vagy „sima nézők”? A nyolcat azért mutatja Iza, mert nyolcas a kódja, vagy azért mert nyolcvan pontot szereztek?
Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Evolution of dance
21:40
Iza plasztikussága, királynői tartása, finomsága lenyűgöző. A hangsúlyok amiket megmutatnak a helyükön vannak. A slow fox kemény volt, de az emelés megmentette őket. Iza univerzális táncossá lépett elő. Szép közös munkát láttam, egymásra hangolódást és színvonalas teljesítményt. Valóban maximalista - igazi művész...Abszolút megérdemelt volt a maximális pontszám. Varga Izabella rajongó lettem ezen az estén.
21:36
Varga Izabelláék a parketten - slowfox
21:34
Szilveszter gazda táncról táncra fejlődik. Ahogy menetelt fel s alá, mint egy dühös matróz, a szobában megint magasra hágott a vidámság. Ne feledkezzünk meg Andi produkciójáról. Táncának minősége abszolút méltó egy magyar bajnoki döntőshöz. És az, hogy így megtanította Szilvesztert, hát le a kalappal...
21:33
Szilveszter gazda macialsóban és piros ingen táncolt? Szerencsére nem komolykodott. Szerintem bikát nem tart a farmon. Vagy ha igen, akkor nem rendez házi bikaviadalokat. Gondolkodom, hogy kinek a mozgására emlékeztet az övé, de nem jut eszembe. Valami vígjátékban láthattam hasonlót. Tessenek szavazni, hogy nyerhessen.
21:29
Szilveszter és Molnár Andi - paso
21:25
Oláh Gergő zseniális... Csaba elmondhatja, hogy egy Faktoros győztes énekelt neki szerenádot. A slow fox nyomokban megtalálható volt, és egészen zenére történtek a dolgok. Az emelések dominanciája nekem is feltűnt, és azok vitathatatlanul jól sikerültek. Csaba ebben a műsorban is nagyon odateszi magát, és minden elismerést megérdemel ezért. Családi vállalkozás - Lilu nem bírta, hogy oda ne szúrjon egy aprót...
21:24
Nekem ez a slowfox túl lassú volt. Senki nem mossa rólam le, hogy én vagyok az antivastagcsabaklub alapító elnöke. Pedig tényleg nem. A húú-zó embernek tetszett a produkció, húú-zott rendületlenül.
21:20
Vastag Csaba és Mármarosi Tünde - slowfox
21:07
Esztergályos Cecília tánca sokkal jobb, mint Medveczky Ilonáé volt. És a ruhája is nagyságrendekkel elviselhetőbb. A döntősökkel közös tánc pedig kiváló ötlet. És mennyivel élvezhetőbb lenne, ha a háttérben nem büntetőjogról folytatnának eszmecserét...Nem a tévében, hanem itthon a szobában.
Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Öksz káksz
21:04
Rendhagyó produkció. A zsűri és a döntősök:)
21:03
Südi Iringó annyira ismert, hogy igazából saját magával kellene táncolni (és ebben nincs rosszindulat az irányába).
21:01
Bence nagyon vicces :) Ezt a számot imádom, az X Faktorosok szuperül énekelnek. Ez is egy kis stílustévesztés, inkább jive a zene, a tánc is... De a hangulata felszabadult és elengedett volt...Nekem bejött
20:59
A kiesettek közül Istenes Bence és Südi Iringó diszkózott
20:58
Angyal Andrisról tudni kell, hogy nagyon jó tánctanár. És Hölgyeim figyelem! Volt olyan táncórája, ahol többen voltak a fiúk, mint a lányok.
20:58
Erős kontraszt... egy C-s OB 5. után az ország egy kiváló tíztáncosa...Nem titok, hogy a szakma nem tudja hova tenni, Máté szerepeltetését.... Angyal Andrisék angol keringője igazán elegáns produkció volt. Talán ha ez az angol keringő lett volna az első táncuk, máshogy alakult volna ez a verseny...Antónia ragyogott, Andris nemkülönben...
20:55
A kiesettek közül Bálint Antónia és Angyal András angol keringőzött
20:53
Hát, nem tudtam eldönteni, hogy ez diszkó, vagy zumba... Dundika csinos, az emelés szép volt, de ez egy elég gyengécske produkció volt.
20:50
A kiesettek közül Dundika és Mészáros Máté cha-cházott
20:39
Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Dávid Sándor
20:37
A múlt héthez hasonlóan Izáéknál több volt a tánclépéssel nem töltött idő. Viszont a produkció ennek ellenére élvezetes volt. Csak nem latintánc, hanem revü jellegű... A show-ért megérdemelték a 40 pontot.
20:34
Tibit és Izát nagyon kedvelem. Párként számomra ők a legjobbak. Mély átélésük, átlényegülésük megkapó minden fellépésükkor. Tibi egy mókamester, Iza pedig megmutatta, hogy ő valójában egy vagány nő. Iza simán megállná a helyét egy táncversenyen. A figurák végrehajtása rendben volt. Nekem a twists nevű figura a szívem csücske. Az, hogy ennyire szépen megoldották szinte meghatott :)
A szenvedélyes és elementáris - hát igen - Esztergályos Cecília találóan fogalmaz
Nekem van titkos sorrendem, kíváncsi vagyok, hogy miként fog dönteni az "ezerfejű Cézár"
20:30
Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor - paso
20:24
Az kiderült, hogy Andi nem csak Szilveszter gazdát tudja vezetni, hanem traktort is. Cukik együtt. Szilveszter gazda úgy ugrott egyet a lépcsőn, mint Pandacsöki Boborján, amikor megijedt Galla Miklós tapsától a világ legbátrabb embere szerepében. Egyébként határozottan fejlődött a mozgása a múlt hetihez képest (nem Boborjánnak). Ha még néhány hétig gyakorolnának, majdnem tökéletes lenne.
20:22
Szilveszter a titkos favoritom. Ha szórakoztatás, akkor ő ott van a szeren. Törekvő, kedves és alázatos... A szobában hatalmas a nevetés, de ez abszolút pozitív ebben a helyzetben. Anyósom szerint meg kell zabálni... A koreográfia egyben volt, Andi most is kihozta a maximumot ebből a táncból. A gazda úriember is volt ebben a táncban, amellett hogy nem született showman...
20:18
Szilveszter és Molnár Andrea - slowfox
20:16
Határozott, erős páros, nekem kicsit feszült előadás volt. Hasítottak a parketten. Tünde ruhája nagyon szép! Csaba valóban sokat fejlődött. A tervező helyében itt szakítottam volna a testhezálló öltözékkel. Megkockáztatom, hogy Csaba a legnépszerűbb a sztárok között... Szerintem eddigi legjobb táncuk volt... Kíváncsi vagyok, hogy még rá tudnak-e tenni egy lapáttal. Elég harcos volt ez az előadás, én inkább a finomságot hiányoltam, de persze ez így is rendben volt...
Kedves Péter! A zenére vonatkozó megjegyzéseddel egyet kell értenem, bár nagyon nehéz dolog olyan zenét találni, ami a TV nézőknek fogyasztható...
Persze a paso-ra utaltam vissza...
20:13
A paso doble az egyik nagy kedvencem. A zene nagyon nem illett ehhez a tánchoz. Akkor sem, ha táncolható erre. Ez nekem sokat rontott az élvezeti értéken. Erre bikaviadalosat játszani…
20:10
Vastag Csaba és Mármarosi Tünde - paso
Minden olvasót üdvözlök persze, remélem sokan fogjátok figyelemmel kísérni a döntőt, és elolvassátok véleményünket is...
20:03
A verseny végső kimenetele megjósolhatatlan. Az előfordulók során is több meglepetés történt. Mi fog dönteni? A népszerűség? A briliáns koreográfiák? A táncos kvalitások? Az esélyek egyenlőek, jelen állás szerint bármelyik páros nyerhet...Közben megkaptuk a választ: A közönség fog dönteni :)
20:02
Lilu most sokkal jobban néz ki, mint a múlt héten. Csonka pici pedig csillog.
Szép estét kívánok mindenkinek, azoknak is, akik a Reszkessetek betörők 3-at nézik az RTL Klubon, én most kapcsoltam onnan az RTL2-re. Bár senki nem kérdezte, azért leírom, hogy szerintem azok örülnek majd, akik Vastag Csabának drukkolnak. Varga Izáék kapnak ezüstöt Szilveszter gazdáék pedig nem rúgnak labdába. Pedig az, de kár. Nézzük.
Komment 1 | Reblog! 0 |
0

Meglepetés a lázban! Videókkal frissítve

Címkék: Szombat esti láz

Búcsúzott a Tóth Gabi, Markó Robi páros. Döntős: Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor, Vastag Csaba és Mármarosi Tünde, valamint Szilveszter gazda és Molnár Andrea.
Fotó: http://rtl2.sajtoklub.tv
Dr. Faluvégi Andrással és Galla Péterrel követtük nyomon a döntőről döntő döntőt, amit lejjebb lehet elolvasni. Nyilatkozatok, elemzések, képek, videók később. 
Két olyan embert szólaltatunk meg rendszeresen, akik kötődnek a Szombat esti lázhoz.
Az egyik:
dr. Faluvégi András. Személye több szempontból is érdekes a tévés show kapcsán. Korábban többszörös magyar bajnoki ezüstérmes latintáncosként hívta fel magára a figyelmet, közben nyert Közép-Európa-bajnokságot is (Tóth Orsolyával), később a román bajnokságot is megnyerte (ekkor már Mirona Toncean Gliga volt a párja). A Szombat esti lázban is versenyzett: Ungár Anikóval lépett parkettre.
A másik:
Galla Péter. Ő a "kedves nézőt" testesíti meg. Különösebben nem ért a tánchoz, viszont szereti. Az elmúlt években többször is a helyszínen szurkolta végig a Latintáncok magyar Bajnokságait. Sőt! Egyszer Budapest Openen is volt.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
22:41
Mindenki nagyon szépen izgult az eredményhirdetés közben. Egy kicsit én is, hogy bejöjjön a tippem. Bejött. Gabit sajnálom. Robit is. A Koóstolóban kéthetente volt szilveszter. A szombat esti lázban pedig hetente van (olcsó poén). Közben megjött Marci egy üveg vodkával, így megköszönöm a figyelmet és elkezdek alapozni az éjszakai topogásra. További kellemes estét kívánok mindenkinek, aki szereti.
22:39
Galla Péter és dr. Faluvégi András jól érezte. Tóth Gabi és Markó Robi esett ki. 
Akik még versenyben maradtak, és döntőznek:
- Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor
- Vastag Csaba és Mármarosi Tünde
- Szilveszter Gazda és Molnár Andrea
22:39
Kabaré ! De hát ez a valószínű, ha nem szakmai alapon nézzük a dolgot. A falu a gazdára szavaz, ez van :-). Egyébként a szakmai alapú dontő: Gabiek, Istenesék és Csabáék.

22:05
Veszem a bátorságot és versenyt összegzek. A kereskedelmi televíziózás legszórakoztatóbb, hitelesnek tűnő (annak ellenére, hogy mindenkit mindig dicsérnek, de gondolom szidni nem ér a versenyzőket) zsűrijét láttam. A táncosok közül Szilveszter gazda nyerte el a tetszésem, mert (sajnos) vele tudok azonosulni a legjobban. Igazából csak az ő produkciói maradtak meg bennem. Meg az, hogy Cseh-Szakál Tibor nagyon hasonlít a vízilabda olimpiai bajnok Székely Bulcsúra. Angyal Andris, egykori tánctanáromat (majdnem egy egész bérletet letáncoltam nála) pedig nagyon hiányolom, de gondolom ez az én bajom. És a tippem: Tóth Gabiék fejezik ma be. Ha abból indulok ki, hogy lányok, nők szavaznak, akkor Vastag Csabi biztosan marad (talán meg is nyeri az egészet), Varga Izát a Barátok közt a műsorban tartja. Szilveszter gazda pedig sokkal szerethetőbb Tóth Gabinál, aki ráadásul nem az RTL-en lett ismert.
22:00
Szerintem Tóth Gabiék esnek ki. A gazda fog nyerni, a legtöbben vele tudnak azonosulni és egy bomba nő van mellette. Iza lesz a második, őt a sorozat miatt sokan támogatják. Csabi nagyon jó, és profi táncosnővel táncol, előnyben van Gabiekkal szemben. Szerintem...:)
22:03
Máshol is táncoltak mostanában rendszeresen: Sztriptíztáncosok és drogok Justin Bieber féktelen házibulijain?!
Izáék, Tóth Gabiék, Vastag Csabáék, és Szilveszterék a sorrend eddig
21:52
Kár, hogy Varga Izát el akarták adni egy 18 éves lánykának. Szerintem nem állt jól neki ez a szerep. És talán a kevesebb itt több lett volna. Az biztos, hogy sokkal ügyesebben cigánykerekezik, mint én.
21:50
A végpóz volt a legjobb. Eddig ez a leggyengébb diszkó. De összességében elfogadható, nem volt elég változatos a koreo. Iza baromi rugalmas, ez is jól állt neki.

21:48
Izáék diszkóznak
21:46
Biztos sokan azt gondolják, hogy pikkelek Vastag Csabára, de szerintem ez volt az est legátlagosabb produkciója, így közben azt vettem észre, hogy Csaba hasonlít Vastag Tamásra. Ez véletlen lehet?
21:43
Szavazzunk! Ez sem versenytánc tangó. A zene nem volt a legjobb, a koreo egy show tangónak éppen, hogy elmegy. Csaba nagyon jó táncos egyébként. Állati jól állt neki ez a szerkó.
Vastag Csabiék tangóztak
21:27
Van egy módszerem a diszkóra azoknak, akik bizonytalanul mozognak a parketten. Szükségeltetik hozzá egy jobb könyök, egy bal kéz, egy csípő és két láb.
A jobb könyökkel támasztjuk a bárpultot (a bárpult DJ pulttal helyettesíthető). A bal kézben tartjuk a viszkis poharat. Az egyik láb nyújtva, a másik lábon kicsit behajlítva a térd (itt jön képbe a csípő, hogy ne a levegőben lógjon a behajlított láb) és dobogás a padlón.
Nem túl látványos, viszont nincs nagyon hibázási lehetőség. Ha valaki ilyet lát a mai éjszakában, az megtalált engem. Szilveszter gazda is biztos módszert talált. Akkora hülyét csinált magából, hogy észre sem lehetett venni, milyen ügyetlen. Nekem nagyon bejött. Csak ismételni tudom magam. Tessenek továbbjuttatni.

21:27
Gazdát a dobogótetejere!!! Igazi örömtáncot láttunk, Andi elképesztő, a gazda "paraszt", szóval minden ok:). 
A legjobb az egészben az volt amikor Andi meglovagolta a gazdát
Visszaadta az eredeti hangulatát is. Keleti most kimondta: a gazdának van kitalálva az egész:)..."Laza vót ám"

21:23
Gazda-diszkó!!!
21.22
Nem szép az a fej, amit Tóth Gabi vágott. Jobban szeretem, a versenytáncos vigyort, amin szoktak nevetni, ha valaki a tánciskolában csinálja. Tudom, hogy ehhez a tánchoz nem illik, de akkor is. A produkciót egy kicsit untam, lehet, hogy azért, mert nem szeretem a standard táncokat (a latinra esküszöm).
21:18
Kicsit zene mellett voltak, Gabinak ez em állt annyira jól. Jobb neki az örjöngés. A lábtartása sokszor szörnyű volt, az emelés sem volt elegáns, de nem volt nagyon zavaró. Az elején azt hittem korrekt angol keringőt fogunk látni, az jobb lett volna, kár volt emlegetni, meg kiállásokat táncolni.
21:15
Folytatódik. Tóth Gabiék angolkeringőznek.
21:04
Útravaló a szünetre: Szilveszter gazdát a dobogóra!
20:54
Ez is nagyon jó! A Markó Robiéké stílusosabb volt szerintem, de ez nekem egy kicsit természetesebb volt. Mindkét énekes hozza a formáját.Mindenki elfárad, aki intenzíven mozog, de ha nincs rendszeres testmozgás orvosnak látnia kell Tündi könyökét.
Én örültem, hogy kevesebb volt az akrobatika. Keleti Andinak igaza van, a helyszínen nagyon más mint a tv-ben.

20:52
Vastag Csaba pont úgy táncol, ahogy énekel. Viszont profi. És szeretik a szavazó tinilányok. Nem szeretem a "magyarázzuk a bizonyítványt". Ha kiugrott a könyöke és nem tudtak gyakorolni, akkor lépjenek vissza. Ezzel szavazatot gyűjteni (akkor is, ha megkérdezték tőlük) nem korrekt.
Mindkét kommentelőnk megjegyezte már korábban, hogy nem korrekt a diszkót a standard táncokkal összehasonlítani. Vastag Csaba és Mármarosi Tünde: Diszkó
20:48
Varga Izabelláék is ügyesek voltak. Azt vettem észre a celebestáncolós műsorokban, hogy könnyebb a dolga annak a párnak, ahol a nő a híresség. A férfi tud táncolni, a nő pedig viszonylag sok időt tölt a levegőben, ahol ugye nincs szükség lépésekre.
20:42
Iza könnyen mozog. Szépen használta a lábfejét az elején, a valódi tánc kevés volt, de rendben volt. Túl sok emelést gyomömöszöltek bele. A pro/am versenyzési rendszernek az American smooth táncát láttuk.Sokan nem tudják, hogy ez a tánctanulási forma elérhető nem csak a sztárok számára, előbb utóbb verseny is lesz majd. Szerintem sok a 10.
20:41
Vastaps. mint mindig.

20:40
Angolkeringő! A parketten Varga Iza és Cseh-Szakál Tibor.
20:25
Valaki elmondhatná, hogy miért van mindig olyan a zenés-táncos műsorokban, hogy az egyik versenyző felfekszik (vagy ugrik) a zsűriasztalra? Egyébként egész ügyesek voltak Tóth Gabiék. Egyébként nem telhet el este ding-dong nélkül.
20:22
Vége a második produkciónak: Tóth Gabiék diszkóztak.
Tökéletes diszkó!!!!! Gabiban most volt valami Lady Gaga. Nagyon jól használták a zenét. Nem kellene abbahagyja Gabinak a táncot. Bandi-Bandi, amatőr volt ez a számmizéria.Egyébként az élő zene nem hiányzik, jobb a fél playback...Robi mindig őszinte:)
20:17
Tudta a lépéseket is egészen jól, tisztán megcsinált több alaplépést, szerintem ő vezette az Andit több helyen is, és Andi tökéletesen segítette
20:15
Nekem sokan javasolták már, hogy ne táncoljak, mert ciki, amit csinálok. Ha Szilveszterként vagyok ciki, akkor igazából cuki vagyok. Molnár Andi pedig helyes. És még táncolni is tud.

20:11
Gazda-fan lettem:) Tetszett! Tényleg ez volt a legjobb tőle...
20:11
Nehéz dolga van Szilveszter gazda rajongóinak. Sok karaktert kell bepötyögniük, ha sms-t küldenek neki.
20:10
Mindenkinek van hibája, találó a póló felirat:). Egyébként jó ötletnek tarton, hogy helyszínen énekelnek.
20:09
Szilveszterék jönnek! Tangó.
20:05
Gabi megint durván néz ki...
20:03 Elkezdődött.
Lilunak megnövelték a fejét.
19:47
Jó estét kívánok! Nálam ez a mérce a mai estére (de csak addig, ameddig el nem indulok topogni, akkor lejjebb adom)
Komment 7 | Reblog! 0 |
0

Diszkózni fognak Szilveszterék

Címkék: molnár andrea, szilveszter gazda

A döntő a cél a Szombat esti láz táncosainak. A versenyben maradt négy páros szombaton diszkózni és angolkeringőzni/tangózni fog. Utóbbi tánc annak függvénye, hogy a Szombat esti láz korábbi szakaszában melyiket nem adta elő az adott páros.

Molnár Andiék ezúttal is sokat dolgoztak. „Még az idő is a mi malmunkra hajtotta a vizet. Sokat esett, így Szilveszter nem tudott a földeken dolgozni, és edzhettünk. Ez egy komoly próbatétel számomra, és úgy gondolom, hogy hellyel-közzel jól végzem. Mi nem arról a szintről indultunk, mint a többiek többsége, Szilveszter sokat fejlődött, de tudom, hogy a produkciónk nem olyan, mint Varga Izabelláéké, vagy Tóth Gabiéké. Köszönjük a nézők támogatását, akik tovább juttattak minket” – mondta Molnár Andrea blogunknak.
Fotó: RTL II/Sajtóklub
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Varga Iza 40 éves!

Címkék: Varga Izabella

A Szombat esti láz egyik kiválósága ma ünnepli 40. születésnapját. Varga Izabella, azaz a Barátok közt dr. Balogh Nórája, a hétvégi Szombat esti láz újabb fordulójára készül, és az eddig adásokat végignézve, 20 éveseket megszégyenítő produkciókkal kápráztatta el az RTL II-es tévécsatorna nézőit. Blogunk kiválogatta az egyes táncokat, amelyeket a Varga Izabella, Cseh-Szakál Tibor kettőstől láthatott a közönség.
Isten éltessen művésznő!!!

Komment 0 | Reblog! 0 |
0

A tornacipő és a standardtánc nekem nem passzol

Címkék: Vörös Péter

Vörös Péter korábban már szakértett a szombatestilaz.postr.hu-n. Az ellentmondásos legutóbbi forduló elemzésére is őt kértük fel…
Vörös Péter a Bolero Táncsport Egyesület alapítója, vezetője. Versenytánc tréner, koreográfus, pontozóbíró és fitnesz edző. Vác Önkormányzata által háromszor kitüntetett edző.
„A Szombat esti láz a szakmában is látványos érzelmeket kavar, mint ahogy a benne résztvevő sztárokban, és azokban is, akik nézik. Műfajunk ereje és hatása abban rejlik, hogy a zene, a színpadi hatás elemein túl kapcsolatainkat más szemszögből dramatizálja, és jó esetben mutatja az előadók viszonyrendszerét is.
Engem kicsit zavar a verseny exhibition jellege, vagyis az emelés kényszer. Az emelések teljesen széttördelik a produkciókat, és hiába attraktívak, ilyen szintű alkalmazásuk műfajidegen.
A mezőnyből számomra két páros emelkedik ki. Markó Robi és Tóth Gabi, valamint Cseh-Szakál Tibi és Varga Izabella.
Gabiék minden színrelépése esemény. Rumbájuk szakmailag is értékelhető volt. Esztétikájuk, ritmusváltásaik, mozdulatintenzitásuk hullámzása figyelemreméltó. Gabi karmozdulatai érzékletesek, átélésük, kitárulkozásuk a táncban külön említést érdemel. A quickstep minden pároson kifogott, rajtuk a legkevésbé. Impulzívnak és játékosnak láttam őket.
Tibi és Iza a színpadi jelenlétben erősek. Nekik is a rumba sikerült jobban, mint ezen az estén minden párosnak. Rumbájuk érzelemgazdag volt, bensőséges viszonyt mutatott. Biztosan álltak a talajon, a sok emeléshez szükség is van a biztos talajérzékelésre A quickstepjük nekem kemény volt és szaggatott, de önátadásuk itt is átjött.
Vastag Csaba és Mármarosi Tünde produkciói - ahogy ezt a zsűri is megállapította - nem pontosan feleltek meg a táncok eredeti jellegének. Rumba helyett egy modern táncot, quickstep helyett rock'n'roll-t láttam. Ezt a benyomásomat erősítette, hogy Tünde - talán a biztosabb talajfogás miatt - egyik produkcióhoz sem vett fel tánccipőt. A tornacipő és a standardtánc nekem nem passzol. Ugyanakkor lelkesedésük, és a táncban megmutatkozó szenvedélyük szimpatikus.
Szilveszter gazdáról és Molnár Andiról nehéz írni, mert ők kapcsolódtak a legkevésbé a tánchoz. Ugyanakkor Szilveszter pozitív egyénisége, alázata kedvességet kölcsönöz csetlés-botlásának. Nekem kicsit rajzfilmszerű hangulatot idéz párosuk. Sok civil, a tánctól távolabb állótól hallom, hogy ők mennyire szimpatikusak. Andi munkája egyértelműen elismerésre méltó.
Istenes Bence és Südi Iringó egy vidám, könnyedséget, játékosságot adó színfoltjai voltak ennek a műsornak. Ők is egy klasszikus értelemben vett rumbát táncoltak. Bence egészen kontrollált volt. Komolysága, átélése, valamint hangsúlyozásuk hordozott versenytáncos értékeket. Az én rangsoromban a harmadikak voltak ezen az estén, de ez egy ilyen műsor. A közönség dönt.”

Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Ijesztően mutál Tóth Gabi partnere

Címkék: Szombat esti láz

A versenyben maradt négy páros kampányvideóit végignézve kiderül, hogy Markó Robi elvesztette férfias hangját, Varga Iza partnere Superman lett, Vastag Csabiék fáznak, Szilveszter Gazda pedig szekrénybe bújik.  
Komment 2 | Reblog! 0 |
0
Négy páros maradt versenyben a Szombat esti lázban, miután Istenes Bence és Südi Iringó befejezte a táncot. A párosokon egyre nagyobb a nyomás, hiszen a mostantól nem csak táncot mutatnak be. Szombat este a rumbát és a quicksteppet varázsolták a parkettre a párosok.

Szilveszter gazda és Molnár Andi mindkét koreográfiával hozta azt, amit megszoktunk tőlük: egy igyekvő férfi táncos, és egy bombasztikus táncosnő levezényli a lépéssorokat. Varga Iza és Cseh-Szakál Tibi zseniális, laza volt, (mint mindig), Istenes Bencének pedig minden jó áll, Südi Iringó remek koreográfiákat dobott össze és gyakoroltatott be, így vaskos meglepetésnek számít, hogy ők fejezték be a versenyt. Ami Istenes Bencéékre igaz, az igaz Vastag Csabára és Mármarosi Tündére is, mindent jól megoldanak, esetükben a quickstep komoly műfaji falakba ütközött… Tóth Gabi és Markó Róbert minden eddigi fantasztikus produkcióját felülmúlta. A quickstepjükre például három 10-est is kaptak. Az est folyamán egyébként többször is villant a 10-es a zsűri asztalon, erre eddig nem volt példa.
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Muri Enikő hozza lázba a táncosokat

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

Folytatódik a Szombat esti láz. A ma esti adásban Muri Enikő és Szabó Dávid dalaira táncol az öt versenyben maradt páros. A ma esti két tánc a rumba és a quickstep lesz.
Rumba

Quickstep
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Varga Izáékat megkötözték

Címkék: Varga Izabella

Varga Izabella és Nagy Sándor az edzőterem parkettjén a Barátok köztös forgatás kulisszatitkairól mesélt.

Komment 0 | Reblog! 0 |
0

István Dani kedvence Varga Iza

Címkék: István Dani

István Dániel szerint szerethető párosok szerepelnek a Szombat esti láz negyedik szériájában. Az RTL II-es tévécsatornán látható műsor hangja immár a negyedik sorozatban „koptatja a mikrofont”, így van rálátása a celebes-táncos show hazai fejlődéstörténetére. „ Mindegyiket sorozatot imádtam, de ez a negyedik ez különösen az egyik nagy kedvencnek számít” – kezdte a hétköznaponként a Music FM reggeli műsorában mikrofonhoz ülő tévés-rádiós.
„Természetesen van kedvenc párosom: Varga Iza és Cseh-Szakál Tibi hétről-hétre nagyot alakít, nekem nagyon bejön, amit csinálnak. Valójában mindegyiküknek szorítok, hogy amit begyakorolnak egész héten, azt az élő showban be tudják mutatni. Nagy dolog, ha valaki olyan területen mérettetik meg, amely korábban nem az ő világa volt” – tette hozzá István Dániel.
A Szombat esti lázból legutóbb Győrfi Pál és Práger Kitty esett ki, folytatás szombaton, az ország új kedvenceivel, no és persze a műsor hangjával: István Dániellel.
Komment 0 | Reblog! 0 |
0
A Szombat esti láz legutóbbi fordulóját dr. Elbert Gábor elemezte. Első hallásra nem sok köze van ehhez a műfajhoz, de több nemzetközi, hazai versenyt is megnéztünk együtt már, és meg kell hagyni: a volt sportszakállamtitkárnak jó szeme van a versenytánchoz. Elbert jelenleg egyetemi adjunktus, és a PMFC-MATIAS cégvezetője.
 "Azt gondolom, hogy a műsor kiválóan szolgálja, a magyar táncsport fejlődését és érdekeit. (Talán természetes, hogy én elsősorban a sport oldaláról nézem a műsort.) Az itt bemutatkozó versenytáncosok nagy része emberileg és szakmailag is fantasztikus képet festenek a sportágról. Ugyanakkor van bennem hiányérzet is, hiszen a "sztárok" között egyetlen élsportoló sincs, viszont több, a számomra nem ismert celeb.
A teljesség igénye nélkül: Vastag Csabáék ötletesek, hangulatosak, nagyon élőek voltak. Csaba szépen megtanult táncolni. Hihető volt és egységes! Le a kalappal előtte! Práger Kitty megszokott eleganciája és intelligenciája sokat dobott a produkciójukon. Nem volt könnyű dolga. Győrfi Pált olyan szemmel néztem, mintha én lennék a parketten. Látszott rajta, hogy nagy munkája van abban, hogy idáig eljutott! Molnár Andi bája, a párját és a nézőket is magával ragadta, innen már csak részletkérdés volt, hogy Szilveszter gazda legalább annyit szenvedhetett a tánc megtanulásával, mint előadásával. Ezek ellenére is sokkal inkább irigylésre méltó volt a helyzete..."
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Győrfi merevsége mostantól stílus

Címkék: Szombat esti láz

Győrfi Pál stílust teremtett. Ugyan a zsűri, és ennek nyomán a sajtó is UFO-tangózza a Györfi-Práger produkcióját, de biztos vagyok benne, hogy tudatosan építettek a duó férfi tagjának "merevségére". Lehet, hogy szürreális lett egy picit a végeredmény, de legalább egyedi volt. Mostantól ez a stílus az övék...Bravó Pali, bravó Kitty!
Hapták
Még a csücsörítés is szinkronban van
Ez a tánc!
Koóstoló szlogen újratöltve: Hetente Szilveszter az RTL II-es csatornán
Bencéék tangója
Vastag csípőmozgása
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Eddig tartott a Győrfi Dancing!

Címkék: Györfi Pál, Práger Kitty

Győrfi Pál és Práger Kitty befejezte a Szombat esti lázat. A harmadik adásban a párosok tangót és cha-cha-chát táncoltak, a zsűri Tóth Gabit és Markó Róbertet látta a legjobbnak.

Tóth Gabi és Markó Róbert ismét megmutatták, hogy együtt óriási dolgokra képesek. Gabiék egyszerűen egy olyan tangóval kápráztatták el a nézőket, amire fölösleges bármit is mondani. Azt egyszerűen csak látni kell, és átélni azt, amit a páros sugallt. Mint a jó színész, aki ha azt akarja, hogy nevessen a közönség, akkor a publikum könnyesre röhögi magát, de ha vált, akkor adott esetben megsiratja a nagyérdeműt. Nos, ilyen volt szombat este Gabi és Robi. Ráadásul Tóth Gabi sokat sejtetően nem tudott megszólalni a sírástól a tangó után. Elmondása szerint ezzel a tánccal minden rosszat lezárt az életében, ami eddig vele történt.
Istenes Bencének jól áll a tánc! Van benne valami ösztönös, amit más évékig tanul, hogy a lehető legjobban mutasson a parketten.  Südi Iringó remek koreográfiát rakott össze. Külön pikantériája volt a produkciójuknak, hogy a táncuk alatt az X-Faktorból megismert Csobot Adél énekelt élőben, aki az életben éppen Bence párja.
Vastag Csaba ismét hozta magát. Ugyan volt egy kis (?) félelme, hogy mennyire férfiatlan, ha valaki megmozdítja a csípőjét. Csaba, ez normális. Jól áll neked a cha-cha, és az „átlagférfinak” továbbra is problémái vannak a csípőmozgással, ezzel ne foglalkozz! A latintáncok velejárója a csípő használata, és tetszik a csajoknak.
Szilveszter gazda és Molnár Andrea mindig külön passzusnak számít a szombat esték történetében. A harmadik forduló azonban átszakított valamilyen gátat a páros életében: Szilveszter először élvezte a táncot. Legalábbis ezt lehetett nézőként megállapítani. A szögletesen mozgó csupaszív őserő a cha-cha-chát élvezte, és a tánc lényege szerintem ez. Azért táncolunk, mert jól akarjuk érezni magunkat.
Győrfi Pál és Práger Kitty, a páros hölgytagja szerint, elérték céljukat, azaz, a zsűriben különböztek a vélemények, sőt még vita is kialakult az ítészek között. Blogunk meglátása szerint azonban fantasztikus, amin Győrfi Pál átment. Pali, ígérd meg, hogy nem hagyod abba az egészet! Ha valaki a nulláról indulva, ilyen szintre eljut, kár lenne lehúzni a redőnyt. Ráadásul remek kardiónak is felfogható…
Blogunk egyik kedvence Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor is tangóval rukkolt elő, a tőlük megszokott színvonalon. Iza kisugárzása abszolút parkettre való. Az a furcsa, hogy eddig a nagyközönség nem láthatta tánccipőben. Tibi aprólékos munkát végez, csak így tovább!
Ezen a hétvégén egy igaz meglepetés szakértőnk lesz, érdemes a szavaira odafigyelni.
A fotót a Györfi Pál, Práger Kitty páros facebook oldalára küldte egy rajongójuk.
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Ez lesz szombat este...

Címkék: tangó, Cha-Cha-Cha

A Szombat esti ház harmadik fordulójában ismét két táncot láthatnak az RTL II-es csatorna nézői. Szombat estére a tangóval és cha-cha-chával készülnek a celebek és a táncosok.
Egy kis ízelítő a két táncból:
Ha a cha-cha-chánál ismerősnek tűnik a fiatalember, az nem véletlen, hiszen ő Maurizio Vescovo, aki 2007-ben Törökgyörgy Melindával amatőr latin kategóriában világbajnoki címet szerzett Magyarországnak.
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Vastag Csaba a parketten akkor és most

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

1999

2013

Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Mindenhol lehet táncolni, ahol szerelmeskedni is?

Címkék: vicces videók, Szombat esti laz

A kérdést Mármarosi Tünde, Vastag Csaba partnere kapta, aki végül hamar túl akart lenni a válaszon, és egy ’nem tudommal’ lezárta a témát. Az interjúrészlet az RTL Klub Fókusz című műsorában hangzott el abból az apropóból, hogy a Szombat esti láz párjai extrém helyeken perdültek táncra. Még mielőtt az meghökkentő táncos videókról szó esne, válaszolnék a címben lévő kérdésre. A válasz: igen. Aki nem hiszi, nézzen bele az alábbi videóba…
A fenti tánc a bachata.
De vissza Fókuszos anyaghoz. Szilveszter gazda egy báránnyal keringőzik, Vastag Csabáék egy pad tetején táncolnak, Markó Robi és Tóth Gabi pedig egy bevásárló központban perdülnek táncra. Istenes Bencéék bonyolult színészkedésbe kezdenek, Dundikáék a liftben szeretik, míg Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor egy maratoni keringőbe kezdenek.
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Egy férfitól elfogadható, ha esetlen, mackó

Címkék: Faluvegi Andras

Az első adás után Vörös Péter mondott véleményt itt a szombatestilaz.postr.hu-n , most dr. Faluvégi András ült klaviatúra elé. Faluvégi személye több szempontból is érdekes a tévés show kapcsán. Korábban többszörös magyar bajnoki ezüstérmes latintáncosként hívta fel magára a figyelmet, közben nyert Közép-Európa-bajnokságot is (Tóth Orsolyával), később a román bajnokságot is megnyerte (ekkor már Mirona Toncean Gliga volt a párja). A Szombat esti lázban is versenyzett: Ungár Anikóval lépett parkettre.
"A második adás nem hozott meglepetést, továbbra is azok a párok élveznek előnyt, ahol a lány a profi táncos, hisz egy férfitól elfogadható, ha esetlen, mackó, de egy esetlen lány nagyon visszatetsző és kevésbé élvezetes látvány.
    Faluvégi a SZEL-ben
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy nem ugyanazokat a táncokat táncolják a párok egy műsoron belül, de egy show műsorba minden belefér, a társastánc ezen formájának a népszerűsítésében nagy szerepe van.
Problémaként jelentkezhet még, ha a páros munkáját nehezíti az is, hogy a "profi" táncos nem áll a helyzet magaslatán, hisz Máté mozgás minőségben és verseny eredményben még nagyon elmarad a többi versenytáncostól. De néhány év alatt ez a szituáció változhat, pl. Markó Robi komoly hozzáállással, kitartással es sok munkával az egyik legjobb férfi versenytáncos lett hazánkban az első SZEL-szereplése óta.
Mészáros Máté és Dundika kitettek magukért, kifejezetten jó produkcióval rukkoltak elő, annak ellenére, hogy az emelés a koreográfia közepén nem sikerült. Már az első adásban is érezhető volt azonban a páros hátránya a többiekkel szemben, mégis az első adásban úgy tudták megnyerni a közönség bizalmát, hogy egységes párnak látszottak, míg Angyal Bandiéknál óriási volt a különbség.
A legjobb produkciókat Istenes Bence és Tóth Gabi hozta, Vastag Csaba, Iza és Dundika kiválóan teljesített, Pali és a Gazda csak aranyos volt"
fotó: RTL II/Sajtóklub
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Majka beszólt a zsűrinek

Címkék: Majka, Dundika

Facebook-oldalán adott hangot nemtetszésének Majka. A rapper, aki Dundika párja, a közösségi oldalon elmondta véleményét a Szombat esti láz zsűrijéről. Az RTL II-es csatornán látható műsor második fordulójában Dundika és Mészáros Máté a zsűri értékelése, és a nézők szavazatai befejezte a táncos vetélkedőt.

Majka a postjában hangsúlyozza: a zsűrinek semmilyen funkciója sincs, és felteszi a kérdést: „Kíváncsi lennék, hogy a zsűritagok szereplőként hogy viselnék, ha alulmaradnának egy olyan pár ellen, akik nyilvánvalóan rosszabbak voltak...”
„Nem volt korrekt ez..Ahogy a múlt hét sem...De hajrá !! Legalább visszakapom a csajom!!!” – zárja bejegyzését Majka.

fotó: RTL II/Sajtóklub

Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Dundikáék kiestek!

Címkék: Dundika, Mészáros Máté

Dundika és Mészáros Máté számára a 2. forduló volt a végállomás a Szombat esti lázban. A páros angol keringőzött, a zsűri és a nézők összesített szavazatai alapján azonban most ők fejezték be a táncos műsorban való szereplést. A keringő mellett a jive volt a másik tánc, amit láthattak az RTL II-es csatorna nézői.

Varga Izabelláé és Cseh-Szakál Tiboré volt a nyitótánc. Az első fordulóban egy lehengerlő szambával kezdtek. A Szombat esti láz előtt azt írtam, hogy „Kíváncsian várjuk a Barátok közt Nórájának, Varga Izabellának a táncos megnyilvánulásait is. Véleményünk szerint ő a parkettre termett, csak eddig ezt nem mutatta meg az országnak” – ez a jóslás minden adásban beigazolódni látszik.
Tóth Gabi és Markó Robi egy zseniális „energiacunamit” zúdított ránk. Az ilyen produkciókért éri meg leülni és megnézni a Szombat esti láz adásait. Két ösztöntáncos összekerült, és ez lett belőle: egy olyan jive, amelyben minden összejött.
Vastag Csabának és Máramarosi Tündének az angol keringő sem okozott nagy problémát. Fantasztikus összhang jellemezte táncukat, mint ahogy Dundika és Mészáros Máté keringője is magával ragadó volt.
Istenes Bence és Südi Iringó egyszerűen lehengerelte a zsűrit. Ők egy profi jive-ot mutattak be, egy spanyolos felvezetéssel. Györfi Pál és Práger Kitty ott folytatta, ahol egy héttel abbahagyta. A szóvivő és csinos partnere egy olyan játékos jive-val szórakoztatta a nézőket, aminek hatására biztos többen a képernyők előtt is táncra perdültek. Györfi Pál egy ilyen alakítással bármelyik lakodalom helyi sztárja lenne…
Szilveszter gazda és Molnár Andi sokat lépett előre. A nyers erő és a gyönyörű táncművész egy olyan angol keringővel zárta a második adást, amelynek komoly története volt. Szilveszter gazda sokat fejlődött annak ellenére, hogy a felvezető anyagban hangsúlyozta: nem neki való a pipiskedés.
A Keleti Andrea, Szirtes Tamás, Esztergályos Cecília, Tihanyi Ákos összetételű zsűri Tóth Gabiéknak adta a legtöbb pontot, míg Györfi Páléknak a legkevesebbet. Aztán jöttek a nézők szavazatai és Dundikáék búcsúztak. Az első fordulóban Bálint Antónia és Angyal András esett ki.
Blogunk az előttünk álló héten fotókkal, videókkal, háttér információkkal és elemzésekkel jelentkezik a tanc.hu -val karöltve, amely a szakmai partnerünk.
-bányász-
Fotó: Fiala Gábor
Komment 1 | Reblog! 0 |
0

Bálint Antóniáék a parkett szélén szurkolnak este

Címkék: Bálint Antónia, Angyal András

Az első fordulóban kiesett Bálint Antónia, Angyal András kettős ott lesz a Szombat esti láz ma esti, második adásban. Angyal András a szombatestilaz.postr.hu-nak elmondta, hogy nagyon jó a csapatszellem a műsorban, és nagyon szorítanak a többieknek. „Ott fogunk szurkolni a parkett szélén mindenkinek. Összekovácsolódott ez a banda többször voltunk együtt bulizni is. Mindenki nagyon empatikusan viselkedett velünk a kiesés után, vigasztalták Antóniát, jó fejek voltak. Remélem, hogy mindenki kihozza magából a maximumot szombat este, rajtunk nem múlik majd. Mindegyikőjüknek szurkolni fogunk” – mondta Angyal András.
Amit ma este párosoktól láthatunk az RTL II-es csatornán 20 órától, az az angol keringő és a jive.
Egy kis kedvcsináló:

Fotó: RTL II/Sajtóklub
  
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Györfi ötletel és telefonál

Címkék: Györfi Pál, Práger Kitty

A Györfi Pál, Práger Kitty páros produkcióinak összerakásakor az Országos Mentőszolgálat szóvivője is maximálisan odateszi magát, és lelkiismeretesen készül az adásokra. Pedig Györfinek egyáltalán nem olyan a hivatása, hogy délután négykor szögre akaszthatja a piros dzsekit, és békén hagyják másnap reggel 8-ig. „Gyakran az edzőteremben, a koreográfiák összeállítása, és gyakorlása közben is megszólal a telefonja, ilyenkor leállunk, és előbújik belőle a szóvivő” – meséli Práger Kitty.
„A partnerem nagyon precíz ember,  és kreatív is. A szamba koreónál is, meg annál a jive-nál is, amit szombaton adunk elő, több jó ötlettel rukkolt elő. Igyekeztem a többségét beépíteni. Egyébként, ha már a jelzőknél tartunk, azt kell mondjam, hogy vicces is. Egyedi humora van, amikor ezt az arcát mutatja, akkor sehol nincs az a piros dzsekis ember, aki komolyan összegez egy-egy balesetet a kamerák előtt.” – mutatta be röviden táncpartnerét a profi versenyző.
A Györfi Pál - Práger Kitty duó hivatalos facebook oldaláért kattintson ide!
 Fotó: RTL II/Sajtóklub
Blogunk igyekszik minél több infóval, elemzéssel szolgálni a tanc.hu -val karöltve, amely a szakmai partnerünk.
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Szilveszter keringőre készül…

Címkék: molnár andrea, Szilveszter gazda

Szilveszter gazda quadozással hangolódott a Szombat esti láz első adására. „A csütörtöki kamerapróba annyira pocsékul sikerült, hogy nem lehet azt elmondani” – meséli Molnár Andrea, aki Szilveszter gazda párja a műsorban. A rossz főpróba után Szilveszter azonban úgy gondolta, hogy hazamegy, és Tiszajenőn egy quaddal bejárja birtoka egy részét, és így készül a szambára… 
…közben kitisztult a feje, és sikerült ráhangolódnia a műsorra. A szambában aztán a tőle lehető legjobbat hozta ki magából. „Nem egyszerű. Gondoljunk csak bele: egy olyan embert próbálok megtanítani táncolni, akinek korábban semmilyen kapcsolata nem volt a parkettel. Ennek fényében nagyon büszke vagyok Szilveszterre. Gőzerővel készülünk a második fordulóra, és köszönjük a közönség eddigi támogatását. Az előttünk álló szombaton is számítunk rájuk, amikor angol keringőt adunk elő.” – mondta a táncos, aki az előző Szombat esti lázban megszerezte a végső győzelmet Katus Attilával.
Az előttünk álló adásban a párosok angol keringőt, és jive-ot fognak táncolni.
 
 Fotó: RTL II/Sajtóklub
Blogunk igyekszik minél több infóval, elemzéssel szolgálni a tanc.hu -val karöltve, amely a szakmai partnerünk.
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Iringó: Éjjel is edzünk!

Címkék: Südi Iringó, Istenes Bence

Istenes Bence és Südi Iringó semmit sem bíz a véletlenre. A páros minden lehetőséget kihasznál arra, hogy próbáljon. „Ha kell, és úgy jön ki a lépés, akkor késő este is bevonulunk az edzőterembe, és éjszakába nyúló edzéseken tökéletesítjük a koreográfiákat” – meséli a blogunknak Südi Iringó.
Egyetértés 
Az RTL II-es csatornán látható műsor a Szombat esti láz első adásában mindegyik páros szambát táncolt. „Szombatra mi egy olyan táncot kaptunk, ami nagyon lendületes, pörgős, fiatalos, ez a jive. Bízom benne, hogy a koreográfiánk tetszeni fog a nézőknek és a zsűrinek. A korábbi Szombat esti lázban azt a kritikát kaptam, hogy akkor nem volt elég jive-os a produkció. Most nagyon igyekeztem. Bencével hamar megtaláltuk a közös hangot, és úgy gondolom, hogy jól tudunk együtt dolgozni” – tette hozzá a csinos táncművész, aki negyedszer vesz részt a műsorban. Korábban Hajas László, Somló Tamás, és Stohl András oldalán is táncolt.
Szamba
Blogunk igyekszik minél több infóval, elemzéssel szolgálni a tanc.hu -val karöltve, amely a szakmai partnerünk.
Fotók: RTL II/Sajtóklub
Komment 1 | Reblog! 0 |
0

Izabella kifejezetten tehetséges…

Címkék: Vörös Péter, Szombat esti laz

A Szombat esti láz negyedik szériáját nagyon várták már Magyarországon. Erről egyértelműen árulkodnak a nézettségi mutatók is. Ilyenkor természetesen a táncos szakma is árgus szemekkel nézi műsort. A Szombat esti láz blogon rendszeresen megszólaltatunk táncművészeket, akik adott esetben segítenek abban, hogy megértsünk egy-egy produkciót…
Első szakértőnk Vörös Péter, kifejezetten szórakoztatónak találta az első fordulót.
Vörös Péter a Bolero Táncsport Egyesület alapítója, vezetője. Versenytánc tréner, koreográfus, pontozóbíró és fitnesz edző. Vác Önkormányzata által háromszor kitüntetett edző.

„A mostani csapat egy nagyon jó közösségnek, egy vidám, pozitív társaságnak tűnik. Egy ilyen műsorban szerintem az üzenet is fontos, amit egy-egy pár meg tud fogalmazni a táncán keresztül. Jónak tartom, hogy nem a táncos versengés került előtérbe, hanem a hangulat, a szórakoztatás.Sok pillanatát tudtam élvezni az előadásoknak. Cseh-Szakál Tibi és Varga Izabella például nagyon dinamikus, robbanékony volt. A köztük lévő együttműködés imponáló. Izabella kifejezetten tehetséges a műfajunkhoz. Tóth Gabi és Markó Robi a táncban is maximalista, és pozitív módon őrült. Igényes volt a koreográfia és annak megvalósítása is. Győrfi Pál és Práger Kitty tánca kedves, vidám és ötletes produkció volt, ugyanezt Szilveszter gazda és Molnár Andi táncáról is el lehet mondani. Minden tiszteletet és elismerést megérdemel minden szereplő, de Szilveszter gazda és Győrfi Pál különösen. Nem színpadi emberek, mégis élvezetes volt a jelenlétük a tánctéren. Sajnálom, hogy Toncsi és Andris kiesett, de a nézők így döntöttek. Nekem összességében tetszett az első adás, azért is mert a szamba a kedvenc táncom...”
Fotó: RTL II/Sajtóklub
Blogunk igyekszik minél több infóval, elemzéssel szolgálni a tanc.hu -val karöltve, amely a szakmai partnerünk.
Komment 3 | Reblog! 0 |
0

Szamba-t esti videók és fotók

Címkék: Szombat esti laz

Újraélesztés, szamba, könnyek, na és persze Szilveszter gazda. Fotókat és videókat gyűjtöttünk össze a Szombat esti láz 4. szériájának első adásából.

Bálint Antónia és Angyal András

Gazda szamba

Iringó és Bence

Mimika

Vastagék a kör közepén

IzaBELLA

Rezgett a léc

Újraélesztés
Fotó: RTL II/Sajtóklub
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Zokogva búcsúzott Bálint Antónia

Címkék: bálint antónia, angyal andrás

Csak egy adás és egy tánc jutott a Bálint Antónia-Angyal András párosnak. A duó a zsűri, és a nézők összetett szavazatai alapján befejezte a szereplését a Szombat esti lázban. Az eredményhirdetés után az egykori szépségkirálynő vigasztalhatatlan volt, és sírva vette tudomásul, hogy ők csak a szambát mutathatták be…  
A Szombat esti láz első adásában mindenkinek szambáznia kellett. Az RTL II-es csatorna nézői láthattak kifejezetten jó koreográfiákat, de voltak ’korszakalkotó’ megmozdulások, amelyekre sokáig fogunk emlékezni. Az RTL az X-Faktoros nagyágyúit is bevetette: Muri Enikő és Oláh Gergő énekelte a szamba számokat.
Bálint Antóniáéknak nem volt könnyű dolguk, hiszen elsőként léptek parkettre, a zsűrinek még nem volt viszonyítási alapja, így fordulhatott elő, hogy ők kapták a második legkisebb pontszámot. A nézők szavazását Dundika és Mészáros Máté várhatta az utolsó helyről. A zsűritől Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor kapta a legmagasabb pontszámot, nem érdemtelenül. A Barátok közt Nórája hatalmas energiával táncolta végig a szambát egy meglehetősen merész ruhában. Vastag Csaba és Mármarosi Tünde az egyik legjobb produkcióval rukkolt elő, de nem vallott szégyent Istenes Bence és Südi Iringó, valamint Tóth Gabi és Markó Róbert sem.
Az első este két hőse kétségkívül Györfi Pál, és Szilveszter gazda volt. Megjegyeznénk, hogy frappánsan megkoreografálták ennek a két párosnak a szambáját. Elsősorban a humorra és a jó értelemben vett esetlenségre építettek. Práger Kitty és Molnár Andi emberfeletti munkája beérett és egy-egy szerethető szambával mentek tovább.

Szombat esti láz, 4. széria, 1. adás

Kiesett:

- Bálint Antónia és Angyal András (rutinos Szombat esti fazon, korábban – többek között – Udvaros Dorottyával táncolt)

Továbbjutott:

- Györfi Pál és Práger Kitti (Gönczi Gábor volt partnere)

- Varga Izabella és Cseh Szakál Tibor (Gáspár Beával láthattuk az előző évadban)

- Vastag Csaba és Mármarosi Tünde (Szombat esti újonc, amúgy jól ismert a Vastag családban, hiszen Csaba testvérének, Tamásnak a szerelme)

- Szilveszter gazda és Molnár Andrea (Legutóbb fintesz-modell világbajnokságon bronzérmet szerzett, az előző évadot Katus Attilával pedig megnyerte)

- Istenes Bence és Südi Iringó (Az első három szériában is láthattuk Hajas László, Somló Tamás, később Stohl András oldalán)

- Tóth Gabi és Markó Robi (Most érkezett haza a UK Openről, az előző szériákban is táncolt – többek között – Kovács Ágnest próbálta táncra bírni)

- Dundika és Mészáros Máté (Szombat esti újonc)
Blogunk igyekszik minél több infóval, elemzéssel szolgálni a tanc.hu -val karöltve, amely a szakmai partnerünk.
Fotó: Fiala Gábor
Komment 5 | Reblog! 0 |
0

Jööön...!

Címkék: Nem tartozik hozzá címke

Ma este megkezdődik a Szombat esti láz negyedik sorozata az RTL II-es csatornán. Blogunk igyekszik minél több infóval, elemzéssel szolgálni a tanc.hu -val karöltve, amely a szakmai partnerünk. Kezdés: 20:00.

A párosok:
- Bálint Antónia és Angyal András (rutinos Szombat esti fazon, korábban – többek között – Udvaros Dorottyával táncolt)
- Györfi Pál és Práger Kitti (Gönczi Gábor volt partnere)
- Varga Izabella és Cseh Szakál Tibor (Gáspár Beával láthattuk az előző évadban)
- Vastag Csaba és Mármarosi Tünde (Szombat esti újonc, amúgy jól ismert a Vastag családban, hiszen Csaba testvérének, Tamásnak a szerelme)
- Szilveszter gazda és Molnár Andrea (Legutóbb fintesz-modell világbajnokságon bronzérmet szerzett, az előző évadot Katus Attilával pedig megnyerte)
- Istenes Bence és Südi Iringó (Az első három szériában is láthattuk Hajas László, Somló Tamás, később Stohl András oldalán)
- Tóth Gabi és Markó Robi (Most érkezett haza a UK Openről, az előző szériákban is táncolt – többek között – Kovács Ágnest próbálta táncra bírni)
- Dundika és Mészáros Máté (Szombat esti újonc)
A műsort Lilu és Csonka András vezeti, míg a zsűriben Esztergályos Cecília, Szirtes Tamás, Keleti Andi, és Tihanyi Ákos kapott helyet.
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Tóth Gabi elsírta magát a próbán

Címkék: Tóth Gabi

A Szombat esti lázra készülő énekes szerint sok hasonlóság van a tánc és az éneklés között. Tóth Gabi a Fókusz riporterének elmondta: volt olyan, hogy annyira átélte a táncot, hogy elsírta magát a próbán. Tóth Gabi Markó Róberttel fog táncolni a március 9-én kezdődő műsorban.
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Szilveszter quadozott a táncpartnerével

Címkék: Szilveszter gazda, Molnár Andrea

Szilveszter gazda hazai pályán sokkal magabiztosabb. A Szombat esti lázra készülő Szilveszter-Molnár Andi páros legutóbb a gazda tiszajenői rezidenciáján találkozott, ahol a táncosok felpattantak egy quadra is. Szilveszter gazda egy kis bemutatót tartott a járművel, remélhetőleg a parkettre is hasonló magabiztossággal vezeti majd partnerét. A teher nem kicsi,  mivel Molnár Andi - ha úgy tetszik - címvédőként indul a március 9-én kezdődő műsorban, hiszen az előző szériát Katus Attilával megnyerte. A Szombat esti láz az RTL II-es csatornán lesz látható.

 
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Bálint Antónia a kislányával szurkolt partnerének

Címkék: bálint antónia, angyal andrás

A március 9-én kezdődő Szombat esti lázban érdekelt Angyal András is elindult a 2013-as Latintáncok Magyar Bajnokságán. Az RTL II-es műsorban Bálint Antóniával parkettre lépő táncművész Pandur Petrával közel volt a döntőhöz, végül nyolcadik lett. Ez volt az Angyal-Pandur duó első közös versenye.
Pandur Petra, Angyal András, Bálint Antónia és kislánya
Angyal „szombat esti” partnere, Bálint Antónia is a helyszínen szurkolt, de a műsor több résztvevője is a Folyondár Sportközpontban biztatta a táncosokat. Ott volt többek között Tóth Gabi, Markó Róbert, Práger Kitty, Molnár Andrea és Mészáros Máté is.
Angyal András és Pandur Petra rumbája:
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Meglepték Südi Iringót!

Címkék: Südi Iringó, Istenes Bence, Hajas Laszlo

A csinos táncművész Istenes Bencével készül a Szombat esti lázra. Iringóék egyik edzésre egykori ’szombat esti’ partnere, Hajas László is betoppant.
A mesterfodrász nosztalgiázott egy picit, és a végén még meg is táncoltatta Iringót, amelynek a Reflektor stábja is szemtanúja volt. Südi Iringó és Hajas László a Szombat esti láz első sorozatában táncolt együtt, akkor a harmadik helyen zárták a versenyt. A táncos műsor negyedik szériája az RTL II-n március 9-én kezdődik.
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Bálint Antónia: Mindig ide vágytam!

Címkék: Bálint Antónia

Csakúgy mint a többi páros, Bálint Antónia és Angyal András is sok időt tölt az edzőteremben. Mindannyian a március 9-én kezdődő Szombat esti lázra gyúrnak. Az egykori szépségkirálynő elmondta, hogy az elejétől kezdve parkettre szeretett volna lépni a műsorban - derül ki a Reflektor riportjából.

Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Dundika feltörli a parkettet a párjával - Fotó

Címkék: Dundika

Dundika nem ismer lehetetlent. A volt playmate a Szombat esti lázra Mészáros Mátéval készül. Nagyon odateszi magát minden próbán, és ha kell a partnerével is feltörli a parkettet. Mészáros Mátét kérdeztük…  
Hogy haladtok?
Hajni gyorsan tanul, ezért több időnk marad a gyakorlásra. Heti 3-4 alkalommal, 5-6 órában tudunk edzeni, ami egy kisgyermekes anyukától elég nagy áldozat. A hétvégék egyelőre szabadok, de az adáskezdéshez közeledve megpróbálunk minél többet gyakorolni, hogy tökéletes legyen a táncunk.
Mennyire vagy megelégedve a párod hozzáállásával?
Maximálisan! Lelkesen vesz részt az órákon, néha kicsit túlpörög, ami közös röhögésbe torkollik, ezért nem tudunk a szigorú menetrendem szerint haladni. Látom rajta az akarást, és érzem, hogy ő is ugyanazt szeretné, amit én: szórakoztatni és minél többet adni a közönségnek!
Milyen körülmények között készült a fenti fotó?
Egy hosszú próba végén készült a fotó, amikor már zenére végig tudtuk táncolni a koreográfiát, akkor kicsit ledőltem, de ő nem hagyott lustálkodni…
Először vagy ebben az RTL-es kötelékben. Mit vársz a műsortól?
Szeretném magam jól érezni, élményeket adni és szerezni. Különösebben nincsenek elvárásaim. Bármi, amit a műsor révén kapok, azt majd örömmel fogadom. Már az is óriási siker, hogy bekerültem…
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Tóth Gabi metálvillát villantott

Címkék: Tóth Gabi, Markó Róbert

Ízlelgeti a magyar sajtó a Szombat esti láz szereplőinek listáját. A tegnapi sajtótájékoztató után a megmondó emberek már esélyeket latolgatnak a legnépszerűbb közösségi oldalon. A legjobb hétfői mondás, amit az említett felületen láttam Molnár Andi profiljában: „Lázasodna a gazda…”. Az első évad győztese idén Szilveszter gazdával lép parkettre, akit a Házasodna a gazda című valóságshow-ban ismert meg az ország azon része, amely fogékony erre a műfajra.  Én egy momentumot ragadnék ki a hétfői sajtóeseményről, ez pedig nem más, mint Tóth Gabi metálvillája, amelyet Markó Robi diszkrét mosolya tesz teljessé…

 Mudra László fotógalériája a sajtótájékoztatóról itt megnézhető.

Sportbányászat

Doktor lett Horváthból! 

A Hegyes-Kis duó másodszor is magyar bajnok lett 

Tovább menetel a Szeged a teke BL-ben! 

Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Dundika és Istenes is tánccipőben

Címkék: Szombat esti laz

Ismét lázasodik az ország! Persze ezt már korábban tudtuk, vagy éreztük, hogy valami „kerülgeti” a táncot szerető nézőket. Tavaly ősszel volt egy kis hőemelkedés, de azt sikeresen leküzdöttük, egy-két infót akkor már hallottunk, de a műsor indulása mostanáig váratott magára. Az RTL II-es csatornán március 9-én, nyolc párral kezdődik a show – jelentették be a hétfői  sajtótájékoztatón. Magyarországon ez lesz a negyedik évad.
A résztvevőket elnézve már előre lehet borítékolni egy-egy jó produkciót. Ha Györfi Pál, az OMSZ szóvivője az edzéseken és a parketten is olyan precíz lesz, mint a nyilatkozataiban, könnyen elnyeri a nézők szimpátiáját. Kíváncsian várjuk a Barátok közt Nórájának, Varga Izabellának a táncos megnyilvánulásait is. Véleményünk szerint ő a parkettre termett, csak eddig ezt nem mutatta meg az országnak. De ne menjünk elébe a dolgoknak. Az [origo] Szombat esti láz blogja igyekszik háttérinfókkal, értékelésekkel szolgálni hétről hétre.
A párosok:
- Bálint Antónia és Angyal András (rutinos Szombat esti fazon, korábban – többek között – Udvaros Dorottyával táncolt)
- Györfi Pál és Práger Kitti (Gönczi Gábor volt partnere)
- Varga Izabella és Cseh Szakál Tibor (Gáspár Beával láthattuk az előző évadban)
- Vastag Csaba és Mármarosi Tünde (Szombat esti újonc, amúgy jól ismert a Vastag családban, hiszen Csaba testvérének, Tamásnak a szerelme)
- Szilveszter gazda és Molnár Andrea (Legutóbb fintesz-modell világbajnokságon bronzérmet szerzett, az előző évadot Katus Attilával pedig megnyerte)
- Istenes Bence és Südi Iringó (Az első három szériában is láthattuk Hajas László, Somló Tamás, később Stohl András oldalán)
- Tóth Gabi és Markó Robi (Most érkezett haza a UK Openről, az előző szériákban is táncolt – többek között – Kovács Ágnest próbálta táncra bírni)
- Dundika és Mészáros Máté (Szombat esti újonc)
A műsort Lilu és Csonka András vezeti, míg a zsűriben Esztergályos Cecília, Szirtes Tamás, Keleti Andi, és Tihanyi Ákos kapott helyet.



(fotók: http://rtlklub.sajtoklub.tv)

Sportbányászat

Doktor lett Horváthból! 

A Hegyes-Kis duó másodszor is magyar bajnok lett 

Tovább menetel a Szeged a teke BL-ben! 

Komment 1 | Reblog! 0 |
0

Maradonának meggyűlt a baja a lábaival

Címkék: diego maradona

Itt a nyakunkon a Szombat esti láz negyedik szériája. A párosok gyakorolnak, az RTL csoport hétfőn, azaz január 28-án, hivatalos sajtótájékoztatón bemutatja a párosokat és a zsűrit, úgyhogy nem kell sokat várnunk arra, hogy az RTL II-es csatornán celebek és profi táncosok szórakoztassák azokat, akik fogékonyak erre a műfajra.
Addig is folytatjuk a korábbi külföldi produkciók szemlézését. Az amerikaiakon kívül az olaszok is imádják a műsort. A Rai Unón eddig nyolc táncos sorozatot láthattak nézők, ott a Ballando con le Stelle címet kapta a produkció. A tévécsatorna elég veretes névsort tud felmutatni az eddigi szériákban. Most az argentinok legendás labdarúgójának, Diego Maradonának az alakításait gyűjtöttük ki. Az isteni Diégo annak idején Angela Panico oldalán táncolt.
Lakodalmasra vette a figurát cha-chában
Jól dekázott a jive-ban
A szambában meg úgy táncolt, mint a cha-chában
Maradonának azért volt más táncos próbálkozása is. Az sem sikerült sokkal jobban
Komment 0 | Reblog! 0 |
0

Lábak nélkül sem botlábú

Címkék: Oscar Pistorius

Oscar Pistoriusról sokan sokféleképpen írtak. A dél-afrikai sportoló, aki csecsemőkorában elvesztette lábait, művégtagokkal atletizál. Méghozzá nem is akárhogy, és a parketten is megállta a helyét. 

A sprinter éremhalmozó lett a paralimpiákon, az olimpiák történetének pedig ő lett az első művégtagokkal versenyző atlétája.
Oscar Pistorius számára nincs lehetetlen, és ezt a Szombat esti láz olasz változatában is bizonyította.   
Oscar Pistorius és Annalisa Longo (tangó)

Pistorius a 2011-es atlétikai-vb-n. 8-as pálya
Fotó: oscarpistorius.com
Komment 1 | Reblog! 0 |
0

Túlsúly, vastag combok, szamba

Címkék: Lisa Riley

Lisa Riley bevállalta! A brit színésznő Robin Windsorral felkészült a Strictly Come Dancing adásaira, és hatalmas sikert aratott. Sok-sok túlsúllyal küszködő nőnek adott egy kis önbizalmat – persze csak azoknak, akik olyan beállítottságúak…
Hölgyeim! Hányszor bosszankodtak egy kirakat előtt elsétálva, vagy egy tükrös liftben, hogy úristen, de nagy fenekem van! Vagy vastag a combom, kicsi a mellem… Az ilyen ’bosszankodások’ nagyon sok nőt taszítanak a kishitűség és a bizonytalanság mocsarába. Tisztában vagyok azzal, hogy mindenkiből nem lehet Lisa Riley, akit egész Nagy-Britannia ünnepel, pedig ha megnézzük, ő is komoly kihívásokkal küszködik. Ezekkel a combokkal nem sokan mernének színpadra lépni. Ráadásul egy kigyúrt partnerrel. De ő megtette. Bravó Lisa! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video