2013. február 17., vasárnap

Veszélyben az idősek? Nyeregbe


Lovas rendőrökLovas rendőrök
írta Palicz István - Nyíregyháza-Felsősima – Sok elesett, idős, beteg, segítségre szoruló ember él a Nyíregyháza környéki bokortanyákon. A téli időszakban a szokásosnál is nagyobb figyelmet kell(ene) rájuk fordítani, hiszen egy-egy havazás elzárhatja őket a külvilágtól.
Google Hirdetések
Marketing a gyakorlatbanMegmutatjuk, hogyan lehet sikeresaz online értékesítés terén! 02.28.marketingagyakorlatban.hu
Teljes Fogsor - ÁrakÉlethű, Esztétikus Teljes FogsorGarantáltan a Legjobb Áron!MindentMent.hu/Teljes-Fogsor
fagyos talaj és a zord időjárás számos balesetveszélyt rejt, nem ritkán a tüzelőjükről, napi betevőjükről sem képesek gondoskodni a tanyasiak. Éppen ezért, arra szeretném kérni a Nyíregyházi Rendőrkapitányság lovasrendőreit, hogy aktívabban, rendszeresebben járőrözzenek ezeken a külterületeken! – fordult kérésével Kósa János részönkormányzati képviselő Szűcs Istvánhoz, a KMB alosztályvezetőjéhez a napokban, a Felsősimai Polgárőr Egyesület évértékelő értekezletén.
Bársony János, a helyi polgárőrség elnöke megerősítette: télen szinte életmentő az egyenruhások jelenléte az olyan Isten háta mögötti területeken, mint például Samókabokor, Nagylapos vagy Verescsárda. – Ott van például az öreg Czirják néni… Bár a családja is odafigyel rá, mi is gyakran felkeressük a szolgálatunk során, és ha kell, tüzifát hasogatunk, bevásárolunk neki – fűzi hozzá a civil szervezet vezetője.

Fokozottabban ellenőrzik a bokortanyákat

– A rendőrség munkatársai is felkészültek a téli hónapokra: a kapitányság egyes járőrei a gépjárműveket lovakra cserélték, hiszen a megyeszékhely környéki bokortanyákat a felázott vagy havas, járhatatlan utakon nemigen tudnák másképpen megközelíteni. A hideg napokon lovas járőreink fokozottabban ellenőrzik abokortanyákat, s ennek jegyében nagyobb figyelmet szentelnek az egyedül élő, idős embereknek. Ha valahol gondot tapasztalnak, azonnal jelentik az illetékes önkormányzatnak – mondta el érdeklődésünkre Fedor Rita főhadnagy.
A sajtószóvivő hozzátette: a kedvezőtlen időjáráskihűléssel fenyegeti a fedél nélkül maradt embereket is. A megyei rendőr-főkapitányság idén is felkészült a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásának segítésére, együttműködik a Közterület Felügyelettel, a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival, a polgárőrséggel, a hajléktalanokat segítő Periféria Egyesülettel, valamint a hajléktalanokat ellátó intézményekkel.
- Palicz István -

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video