2013. február 23., szombat

Kocsonyafesztivál 2013 MISKOLC

Rólunk

A Kocsonyafesztivál keretében egy olyan összetett kulturális, turisztikai és gasztronómiai esemény valósulhat meg Miskolcon, amelynek legfőbb motívumai a KULTURÁLIS ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE, a MINŐSÉG és az EGYEDISÉG.
Leírás
A kocsonyában pislogó béka legendája

A miskolci szólások közül országosan ismertté vált a „Pislog, mint a miskolci kocsonya”, vagy a „Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka.”
A miskolci sokadalom a kocsonyalegendára építve 2000-ben új életre kelt, és a „Vendégségben Miskolcon” című, a város közképét alakító, erősítő programban az egykori kocsonya a miskolci érdekességek, különlegességek sorába került. A miskolci belváros egyik hagyományos találkozási pontján, a „villanyrendőr” melletti parkolóban megrendezett közel 2000 résztvevő melletti esemény mára több mint 200 ezer embert vonzó, nemzetközi ismertségű, több napig tartó fesztivállá terebélyesedett.
A kocsonyába fagyott béka a legendák köréből „visszatért” a valóságba, s ma már egyre több miskolci rendezvény kabalafigurája

A Kocsonyafesztivál évről évre egyre színvonalasabb, tartalmában gazdagabb programot kínál a látogatóknak. 
Magyarország legnagyobb téli fesztiválja korabeli vásári hangulatot idéző sokadalom, amely miskolci legendákra épül. Programkínálatában egyenlő súllyal képviseltetik magukat a minőségi kulturális, szórakoztató és szabadidős programok, a hagyományápoló és a miskolci legendákat megidéző események, valamint a város és környéke épített és természeti környezetét, kulturális örökségének bemutatását célzó rendezvények. Fontos szerepe van ezen a fesztiválon a közösségi-társasági életnek, a környezetvédelemnek, a fenntartható fejlődésnek, de nagy hangsúlyt fektetünk a névadó miskolci tradicionális ételkülönlegesség bemutatására is. 



































1 megjegyzés:

  1. The Meat Jelly within a complex cultural, tourist and gastronomic events take place in Miskolc, the main motives of the cultural values​​, quality and uniqueness.
    description
    The Winking Frog Legend of jelly

    Miskolc is among the nationally known for the "blinking like Miskolc jelly" or "blinking like a frog in Miskolc jelly."
    The crowd of Miskolc kocsonyalegendára built in 2000 revitalized, and "Visiting Miskolc" of the city's public image forming, reinforcing the former program jelly sights of Miskolc, none was prompt. The center of Miskolc is a traditional meeting point of the "light police" held in the parking next to the event is now close to 2,000 participants, more than 200 thousand people gather for an international well-known resident, burgeoned into a multi-day festival.
    The frozen meat jelly frogs circle of legends 'return' to reality, and today, more and more events in Miskolc mascot

    The Meat Jelly Festival every year more and better quality, content rich program offers to the visitors.
    Hungary's largest winter festival of contemporary fairground atmosphere crowd, which is based on legends of Miskolc. The menu program is represented equally in the quality of cultural, entertainment and recreational programs for the care and tradition of Miskolc legends evoking events, as well as the town and the surrounding built and natural environment and cultural heritage for the presentation of events. Plays an important role in this festival of social life, community, environment, sustainable development, but we focus on the eponymous Miskolc traditional specialties

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video