2013. január 20., vasárnap

Kinder Bueno szelet




A Kinder Bueno népszerű édesség. Sütemény formájában otthon is elkészíthetitek. Mogyoró önmagában és nutella formájában is szerepel benne. Ez a finom krémes édesség elég tömény, egy szelet már igazi élvezetet nyújt.
Szabó Anita receptje a TücsökBogár blogon
Hozzávalók:
Az alaphoz:
3 db tojásfehérje
3 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál darált keksz
1/2 teáskanál sütőpor
5 dkg durvára vágott pirított sótlan mogyoró
10 dkg nutella
A krémhez:
2,5 dl tej
3 db tojássárgája
2 dkg vaníliás pudingpor
3 dkg liszt
5 dkg étcsokoládé
7,5 dkg vaj
2 evőkanál cukor
A középső réteghez:
25 dkg háztartási keksz
1 dl langyos tej
A tetejére:
2,5 dl tejszín
1 teáskanál habfixáló
csoki reszelve, forgácsolva
mogyorószemek

A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve alufóliával letakarva kihűtjük. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk.
A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzáforgatjuk a mogyoró kivételével a többi hozzávalót, majd sütőpapíros lemezere (25 x 25 cm-es négyzetre) kenjük és megszórjuk a mogyoróval. 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, a sütőpapírt lehúzva megkenjük a nutellával, amit előzőleg 1 percre 750 wattra állított mikróban felmelegítünk, hogy kellően folyóssá váljon. Amikor a vaníliás krém kihűlt, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd jól kihabosítjuk.
Megfelezzük a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét. Végül összeállítjuk a süteményt. A nutellás tésztára egy sor langyos tejbe áztatott kekszet teszünk, amit megkenünk a vaníliás krémmel.
Újabb sor tejbe áztatott keksz következik, amit aztán a csokis krémmel kenünk meg. A tetejére habfixálóval felvert tejszínhabot teszünk. A tejszínt felverés előtt 15 percre tegyük fagyasztószekrénybe, nem baj ha jégkristályos lesz. Végül megszórjuk a csokoládé reszelékkel és mogyorószemekkel díszítjük. Egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a keksz kellően megpuhuljon és a sütemény szépen szeletelhetővé váljon.


Ingredients:
The Basics:
3 pieces of egg white
3 tablespoons of sugar
1 tablespoon of oil
1 tablespoon of flour
1 tablespoon minced biscuits
1/2 teaspoon baking powder
5 ounces coarsely chopped roasted unsalted peanuts
10 grams of Nutella
The cream:
2,5 dl milk
3 yolks
2 ounces of vanilla pudding
3 g flour
5 ounces dark chocolate
7.5 ounces of butter
2 tablespoons of sugar
The middle layer:
25 grams of biscuits household
1 dl warm milk
The top:
2,5 dl cream
1 teaspoon habfixáló
grated chocolate, material from
hazel eyes

The cream of the pudding powder, flour and egg yolks with milk a few lumps was then added to the remaining milk stirring continuously cook a thick cream. The broth covered with aluminum foil let it cool. The nuts are dry fry pan, then coarsely chop.
The dough egg whites with the sugar to mix hard foam, gently turning to the rest of the ingredients except nuts and sütőpapíros drive (25 x 25 cm square) spread and sprinkle with peanuts. 180 degree oven for 12 minutes to bake.
When finished, the oven brush the paper by pulling nutella, which had been set for 1 minute 750 watt microwave oven heats sufficiently to become liquefied. When the custard has cooled, add the sugar and butter, then kihabosítjuk well.


1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video