2013. január 1., kedd

Berlin a Gangnam Style-lal búcsúzott 2012-től


Berlinben becslések szerint csaknem egymillóan vettek részt a város központjában rendezett szilveszteri mulatságon, amelyen 2012 egyik legnagyobb őrületével, a Gangnam Style-tánccal búcsúztatták az óévet.
A Brandenburgi kapunál két kilométer hosszúságú szabadtéri táncteret alakítottak ki, ahol éjfél előtt egyszerre ropta a tömeg a kultikus lovacskázós táncot a dél-koreai Psy slágerére, amelynek klipjét több mint egymilliárdszor nézték meg 2012-ben a YouTube videomegosztó portálon.
A Június 17. sugárúton, a Brandenburgi kapu és a Győzelmi oszlop között három színpadot állítottak fel. Összesen 260 művész lépett fel, köztük Bonnie Tyler és Loreen, a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál győztese. A tavaszias, 10 Celsius fok körüli melegben már a kora délutáni hangpróbákra is ezrek gyűltek össze.
Résztvevők gyülekeznek a berlini Brandenburgi Kapu előtt tartott óévbúcsúztató ünnepségen MTI/EPA/Britta Pedersen
A csúcspont az éjféli tűzijáték, amelyen több mint hatezer rakétával festik színesre az eget Berlin felett. A zenei aláfestést a Pet Shop Boys biztosítja a Village People Go West című szerzeményének éppen húsz éve, 1993-ban megjelent feldolgozásával.
A vendégek többsége valószínűleg nem berlini volt, hanem turista, akik már a szilveszter előtti napokban ellepték a német főváros központját; a berlini idegenforgalmi szövetség adatai szerint az év utolsó 10 napján több mint kétmillió turista látogatott a három és fél milliós városba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video