2012. december 24., hétfő

Villámgyors karácsonyi fogások


Vannak olyanok, akik nem szánnak egy egész napot arra, hogy ünnepi vacsorát rittyentsenek, nekik készültünk ezekkel a receptekkel. Boldog karácsonyt mindenkinek!
hirdetés
Villámgyors karácsonyi fogásokLazacfilé parajos burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 szelet lazacsteak (60 dkg)
• 3 dkg vaj
• só
A körethez:
• 40 dkg burgonya
• 30 dkg parajlevél
• 2 dl tejszín
• 2 tojás
• csipet só és őrölt szerecsendió
• vaj és zsemlemorzsa a formához


A lazacot tepsibe tesszük, megsózzuk, és vajdarabkákat teszünk a tetejére. A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. A spenótleveleket kevés olajon megpároljuk, majd óvatosan összeforgatjuk a krumplikarikákkal.

A tejszínt a tojással és fűszerekkel simára keverjük, majd a burgonyára öntjük. Alaposan összekeverjük, vajazott, morzsázott formába merjük. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc sütés után betesszük mellé a halat is, és további 20 percig sütjük, így pont egyszerre lesz kész a hal és a köret is.
Villámgyors karácsonyi fogásokPulykasült diós kéksajtmártással

Hozzávalók 4 személyre:

• 80 dkg pulykamell
• őrölt fehér bors, kakukkfű, tengeri só
• olaj
A mártáshoz:
• 15 dkg dió
• vaj
• 3 dl tejszín
• 20 dkg kéksajt
• só, őrölt fehér bors
• 1 szál friss bazsalikom


A pulykamellet besózzuk, bátran bedörzsöljük a fűszerekkel. Kevés olajat forrósítunk, és a pulykamell minden oldalát elősütjük. 140 fokos sütőbe tesszük, és 50 perc alatt megsütjük. Szeletelés előtt meleg helyen 20 percet pihentetjük.

A dióbelet durvára törjük, kevés vajon megpirítjuk, felöntjük a tejszínnel, majd amikor forr, belemorzsoljuk a kéksajtot. Ízesítjük egy csipet sóval és fehér borssal, majd hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomleveleket is. Pirított burgonyával tálaljuk.
Villámgyors karácsonyi fogásokSonkába tekert sertésszűz sült körtével

Hozzávalók 4 személyre:

• 8 szelet sertésszűz (50 dkg)
• 8 szelet füstölt sonka
• 2 darab körte
• bors
• 2 evőkanál méz
• 2 evőkanál balzsamecet
• olaj


A körtéket félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk, és serpenyőben megsütjük őket a mézzel elkevert balzsamecetben kb. 5 perc alatt.

A szüzeket borsozzuk, becsomagoljuk a sonkába (sózni a sonka miatt nem szükséges), és serpenyőben, kevés olajon mindkét felét 4-4 perc alatt megsütjük. Tálalásnál a húsra tesszük a körtéket, és meglocsoljuk a mézes balzsamecettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Blogarchívum