2012. december 24., hétfő

Vállald be a karácsonyi partit – egyszerű falatok


A karácsonyi parti lényege, hogy te is élvezd, és ne érezd magad úgy, mint egy 
hirdetés
Pirított gombás pogácsaVállald be a karácsonyi partit - egyszerű falatok

A pogácsa az ugyan kicsit túlzás, de van az a helyzet, amikor ér túlozni. A karácsonyi parti pont ilyen. Ez a falatka ugyanis jóval egyszerűbb, mint amilyennek kinéz.

Hozzávalók (kb. 15 darabhoz)
20 dkg csiperkegomba
1 csomag leveles tészta
só, bors, fokhagyma, kakukkfű, fokhagyma
vaj
1 tojás a kenéshez




A gombát késes robotgéppel vagy késsel nagyon apróra daraboljuk, majd a szinte pépes gombát vajon megpirítjuk, és a sóval, borssal, fokhagymával, valamint kakukkfűvel fűszerezzük. Miközben a gomba pirul (figyelni kell rá, mert hamar odakap), a leveles tésztából pogácsákat szaggatunk. A felvert tojással megkenjük a kiszúrt formákat, majd elosztjuk rajtuk a gombát. 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tortilla tojáskrémmelVállald be a karácsonyi partit - egyszerű falatok

Óvodai emlékeket ébreszt bennünk ez recept, de csípős tortillachipsszel tálalva kimondottan felnőtteknek való fogás. A csípős chips ebben az esetben nagyon fontos, ha nem sikerül beszerezni, akkor a tojáskrémbe kerüljön chili.

Hozzávalók (8-10 személyre)
6 keményre főtt tojás
4-5 kanál olvasztott vaj vagy 2 kanál libazsír
4 evőkanál házi majonéz
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál reszelt hagyma

mustár
só, bors, chili


A tojásokat lereszeljük, majd összekeverjük a majonézze, a vajjal és a tejföllel. Hozzáadunk egy kiskanálnyi mustárt és a reszelt hagymát. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint ízesítjük. Egy éjszakán át állni hagyjuk, majd rákanalazzuk a tortillákra.

Uborkás lazactekercs
Vállald be a karácsonyi partit - egyszerű falatok
Elegáns falatka, amit kezdők is könnyen meg tudnak csinálni.

Hozzávalók (15-20 darabhoz)
5 szelet füstölt lazac vagy füstölt sonka
2 db kígyóuborka
25 dkg krémsajt
2 evőkanál tejföl
4-6 db szardella
só, bors
igény esetén kapor


A lazacszeleteket közepes darabokra vágjuk, majd a megmosott uborkát krumplihámozóval hosszában felszeleteljük. A krémsajtot a tejföllel a szardellával és a fűszerekkel összekeverjük, majd „betöltjük” az uborkába. A kis csomagokat fogpiszkálóval átfogjuk és rátesszük a lazacot. A tetejét ízlés szerint megszórjuk kaporral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Blogarchívum