2012. december 29., szombat

Bundás lazac padlizsán hajóval recept

Bundás lazac padlizsán hajóval recept

Hány személyre:4 fő
A recept neve:Bundás lazac padlizsán hajóval
A recept elkészítési ideje:90 perc
Mennyire könnyű étel:nagyon könnyű
Mennyire körülményes a recept elkészítése:átlagos
Egyéb megjegyzés:Az elkészítéskor csak nagyobb padlizsánt sikerült beszerezni, így mi a padlizsánt négy részbe vágtuk
Milyen bor illik hozzá?:Hilltop Pinot Grigio
Milyen aperitif illikhozzá: :száraz fehér Martini

Bundás lazac padlizsán hajóval hal elkészítése

A padlizsán hajó elkészítése
1. A padlizsánokat jól megmossuk, hosszában kettévágjuk, belsejüket kivájjuk, úgy, hogy kb. 0,5 cm husa maradjon. Megpucolni nem kell!
2. A padlizsánok belsejét felkockázzuk ezt, és a félbevágott padlizsánokat besózzuk, megvárjuk amíg levet enged (kb. 1/2 óra) majd lecsorgatjuk a levét. Fontos, mert a lé keserűvé teszi az ételt.
3. A vöröshagymát, a paradicsomot és a szárított paradicsomot, a kruplit kockára vágjuk, a paprikákat apró darabokra.
4. A szárított paradicsom olaját felforrósítuk egy serpenyőben, a vöröshagyma kockákat megfonnysztjuk, rátesszük a padlizsán- és a krumplikockákat, rövid párolás után a friss és a szárított paradicsomot, majd a paprikákat. Összesütjük, sóval és a fokhagymával ízesítjük.
5. A kivájt fél padlizsánokat beolajozott tepsibe tesszük, beletöltjük a zöldség keveréket és 180 oC-os sütőben alufóliával letakarva 20 percig sütjük.
6. Levesszük az alufóliát, a tetejére szórjuk az összemorzsolt feta sajtot és még 10 percre visszatesszük a sütőbe.
A bundás lazac készítése
1. A leveles tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és akkora szeleteket vágunk belőle, ami a lazac szeleteket befedi.
2. A tészta telejére éles késsel rácsos mintát vágunk
3. A lazac szeleteket kevés olajban elősütjük mindkét oldalukon (kb. 5-5 perc sütés, a hal vastagságától függően)
4. Kiolajozott tepsibe szedjük a lazac szeleteket, bőven megkenjük a zöld pestóval és beborítjuk a leveles tésztával.
5. A tészta tetejét megkenjük tojás sárgájával és durvára tört diót szórunk rá.
6. A tepsit sütőbe tesszük és kb. 180 oC-on addig sütjük, amíg a tészta teljesen át nem sül. (kb. 30 perc)
Ha a leveles tésztából maradék lesz, csináljunk belőle vékony szeletet, és ugyan úgy kenjük be tojássárgával, szórjuk meg dióval és süssük ki a hús mellett a tepsiben.

Bundás lazac padlizsán hajóval hal tálalása

A budás lazac a padlizsán hajó mellett úszik, a hajón egy citromfű levél van, mellette egy gerezd citrom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Blogarchívum